HIFK:lle tärkeitä apuja sairastuvalta

Juhamatti Aaltonen on tervehtynyt pelikuntoon. Kuva: JP Mikola

Loukkaantumisten ja tehottomuuden kanssa paininut HIFK saa tervetulleita apuja perjantain TPS-otteluun, sillä joukkueen avainmiehiin kuuluvat Arttu Luttinen ja Juhamatti Aaltonen ovat toipuneet pelikuntoon. Luttinen ja Aaltonen ottavat heti paikkansa ykkösketjusta Mikael Johanssonin laidoilla.

Aaltonen on ollut sivussa hieman alle kuukauden. Liigan suurimmaksi tähdeksi ennen kautta nostettu Aaltonen oli ennen loukkaantumistaan IFK:n kantavia voimia. 12 ottelussaan huipputaitava, mutta ailahtelustaan tunnettu tähti iski tehot 4+6=10.

Luttiselle on syytä varatua antamaan aikaa, sillä kapteeni on ollut sivussa koko kauden ja pelaa sesongin ensimmäisen ottelunsa vasta nyt.

HIFK:n ryhmässä on tapahtunut muitakin muutoksia sitten tiistain Ilves-voiton. Alisuorittanut profiilipakki Tommi Taimi jätti seuran. Kiekkoareena uutisoi torstaina Taimen siirtyvän KHL:n Red Star Kunluniin.

Maalivahti Nicklas Bäckström puolestaan joutuu loukkaantumisen takia sivuun. HIFK hankki paikkaajaksi Jere Myllyniemen, joka on perjantaina luukkuvahti.

Puolustuksessa liigadebyyttinsä tekee entisen Ässä-kapteeni Ollin poika Oliwer Kaski, joka siirtyi täksi kaudeksi HIFK:hon NCAA-yliopistosarjan Western Michigan Universitystä. Hyökkääjät Henri ja Juhani Tamminen joutuvat puolestaan kokoonpanosta sivuun Luttisen ja Aaltosen paluun myötä.

HIFK:n kokoonpano on elänyt tiistain jälkeen vahvasti, sillä hyökkäyskoostumuksista vain Micke-Max Åstenin, Thomas Nykoppin ja Lennart Petrellin nelosketju pysyy ennallaan.

TPS on ollut HIFK:lle mieluinen vastustaja, sillä turkulaiset ovat hakeneet voiton Helsingin jäähallista viimeksi joulukuussa 2011. Myös tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Turussa päättyi HIFK:n 2-1-voittoon.

HIFK:n kokoonpano TPS:ää vastaan:

Arttu Luttinen-Mikael Johansson-Juhamatti Aaltonen
Saku Salmela-Corey Elkins-Mika Partanen
Tomi Tuomisto-Roope Hintz-Robert Leino
Micke-Max Åsten-Thomas Nykopp-Lennart Petrell

Joe Finley-Miro Heiskanen
Miihkali Teppo-Oliwer Kaski
Teemu Eronen-Matt Generous
Juuso Salmi

Aloittava maalivahti: Kevin Lankinen (varalla Jere Myllyniemi)