HIFK:lle niukka tappio Zugissa

Tommi Taimi laukoi HIFK:n ainokaisen Zugissa. Kavennus 2–1:een syntyi loppukirin aikana ajassa 58.15. Kuva: JP Mikola

 

HIFK:n hurja loppu ei riittänyt, vaan sveitsilänen Zug voitti joukkeiden ensimmäisen ottelun ja otti samalla vahvan otteen lohkovoittoon. Se otti kolme pistettä luvuin 2–1 (1–0, 0–0, 1–1).

Zugin voimaksi tiedettiin niin ylivoimapeli kuin nopeat vastahyökkäykset. Ensimmäinen maali tulikin aivan ensimmäisen erän lopussa, kun Lino Martschini oli ylivoimassa unohdettu maalin eteen. Juuri sitä ennen Lennart Petrell oli lähellä tehdä alivoimamaalin.

Toinen erä mentiin maalitta ja kolmannessa Zug näytti jo varmistavan voiton, kun Emanuel Peter teki läheltä 2–0 ajassa 53.48. Mutta HIFK sai todella vahvan otteen pelin lopussa. Tommi Taimi teki ajassa 58.15 kavennusmaalin ylivoimalla HIFK:n otettua maalivahdin pois.

Tämän jälkeenkin ote pysyi helsinkiläisillä, mutta tasoitus ei hyvistä paikoista huolimatta onnistunut.

Zug oli etenkin toisessa erässä selvästi parempi, joten ansaitsi niukan voittonsa. Vaarallinen hyökkäys tiedettiin, mutta joukkue pystyi myös hyvin puolustamaan.

HIFK:n suuri ilonaihe pelissä oli maalivahti Niklas Bäckström, joka piti monilla loistotorjunnoillaan pelin tasaisena. Hän osoitti olevansa edelleen loistovireessä.

Joukkue joutui peliin vain 11:llä hyökkääjällä, kun Henri Tamminen putosi kokoonpanosta juuri ennen peliä. Näin ei päästy pelaamaan neljällä täydellä ketjulla. Keskushyökkääjätilanne on hankala, kun Roope Hintz on myös poissa. Laitahyökkääjistä etenkin Petrell oli näkyvä, mutta tehottomuus vaivaa koko hyökkäyskaartia.

Zugin molemmat maalit lähtivät puolustajien virheistä. Takalinjat eivät onnistuneetkaan kovin hyvin.

Zugin hallin jää on todella iso. Helsingin pienemässä kaukalossa joukkueiden voimasuhteet voivat kuitenkin muuttua.