HIFK:lla iso panos perjantaina

Isolle areenalle. HIFK esiintyy perjantaina ensimmäistä kertaa kotiyleisölleen tutussa Nordenskiöldinkadun hallissa. Harjoitushalli on ollut käytössä totutusti koko loppukesän, siirtymä omasta pukukopista treenijäälle ei vie kuin minuutin verran. Kuva: JP Mikola

Vasta yhden ottelun CHL:ssä pelannut HIFK hakee ensimmäistä voittoaan, ja samalla melko varmaa jatkopaikkaa. Perjantain Zug-ottelu CHL:n G-lohkossa ratkaisee jo paljon. Kyseessä on niin jatkopaikka kuin lohkon ykkössija.

Lohkossa on toistaiseksi pelattu vasta kaksi ottelua, jotka sveitsiläinen Zug on voittanut kummatkin. Ensin se löi tanskalaisen Esbjergin vieraissa 8–3 ja sitten HIFK:n kotona 2–1. Näillä voitoilla sen jatkopaikka on käytännössä varma hyvän maalieron myötä, mutta teoreettisesti sveitsiläiset voisivat jopa jäädä lohkon viimeiseksi.

Voitolla Helsingissä Zug varmistaisi niin jatkon kuin lohkon ykköspaikan. Mutta yksikin piste eli siis tappio jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa toisi jatkopaikan.

HIFK:lle kolmen pisteen voitto muilla luvuilla kuin 2–1 tietäisi vahvaa otetta ykköspaikkaan. Silloin sen pitäisi vain voittaa Esbjerg molemmissa otteluissa. Zugin suuri vierasvoitto tanskalaisista antaa ymmärtää myös HIFK olevan selkeä suosikki näissä peleissä.

Jos HIFK voittaa 2–1, niin se joutuu ”maalintekokilpailuun” Zugin kanssa Esbjergiä vastaan. Seuran kahden pisteen voitto vahvistaisi asemaa Esbjergiä vastaan, mutta veisi Zugin lähelle lohkovoittoa. Toinen tappio Zugia vastaan johtaisi helsinkiläiset jatkopaikkakilpailuun tanskalaisten kanssa.

Vaikka lohko saavuttaakin vasta puolivälin perjantain ottelussa, niin paljon on pelissä.

Jatko-ottelut
Pe. 2.9. HIFK-Zug
Ti. 6.9. Zug-Esbjerg
Pe. 9.9. Esbjerg-HIFK
Su. 11.9. HIFK-Esbjerg

Sarjatilanne
Zug 2 2 0 0 0 10–4 6
HIFK 1 0 0 0 1 1–2 0
Esbjerg 1 0 0 0 1 3–8 0