HIFK kauden tärkeimpään otteluun ilman kovapalkkaisinta tähteään – Tapparan Jasu palaa kaukaloon

HIFK:n mailarivistö näytti tältä maanantain ottelussa, kun joukkue hävisi kotihornankattilassaan Tapparalle 2–0. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Selkä seinää vasten kamppaileva HIFK ilmoittaa lähtevänsä viidenteen välieräotteluun kokoonpanolla, josta puuttuvat kultakypärä Juhamatti Aaltonen ja Joonas Rask. Myös kapteeni Arttu Luttisen nimi loistaa poissaolollaan keskiviikkoillan kokoonpanosta.

Raskin paikan ykkösketjun Roope Hintzin ja Juuso Puustisen rinnalta on ottanut Tomi Tuomisto. Kokoonpanoon ovat – ainakin ilmoituksen mukaan – nousseet myös Mika Partanen ja Henri Tamminen.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen on muokannut ketjuja reippaalla kädellä. Tamminen on nyt paikalla, jossa pitkästä maalittomasta putkessa kärvistellyt Aaltonen oli viime ottelussa. Runkosarjassa Tamminen kasasi kuusi (4+2) tehopistettä , Aaltosen saldo on pudotuspeleissä ollut lähes sama (0+5), runkosarjassa "Juhis" oli joukkueensa tehokkain 39 (19+20) pisteellä.

Tapparan riveistä puolestaan puuttuu Joona Luoto. Ensimmäisessä välieräottelussa loukkaantunut Juhani Jasu puolestaan palaa kirvesrintojen kokoonpanoon. Jasu johtaa illan ottelussa nelosketjua.

HIFK:n maalia vartioi Kevin Lankisen sijaan Niklas Bäckström, joka oli tolppien välissä myös edellisessä Hakametsän-kamppailussa, jossa IFK otti ottelusarjan toistaiseksi ainoan voittonsa. Tappara johtaa tällä hetkellä voitoin 3–1.

TAPPARA:

Henrik Haapala - Jan-Mikael Järvinen - Jukka Peltola; Aleksi Elorinne - Valtteri Kemiläinen

Veli-Matti Savinainen - Jani Lajunen - Kristian Kuusela; Alexander Bonsaksen - Blake Parlett

Jere Karjalainen - Otto Rauhala – Sebastian Repo; Aleksi Salonen - Otso Rantakari 

Martin Røymark - Juhani Jasu - Teemu Nurmi; Pekka Saravo (seitsemäs puolustaja)

Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)

HIFK:

Juuso Puustinen - Roope Hintz - Tomi Tuomisto; Teemu Eronen - Matt Generous 

Mika Partanen - Corey Elkins - Juha Jääskä; Joe Finley - Ryan O’Connor

Micke-Max Åsten - Robert Leino - Kai Kantola; Saku Salmela - Miro Heiskanen

Lennart Petrell - Jarkko Malinen - Henri Tamminen; Daniel Grillfors (seitsemäs puolustaja)

Niklas Bäckström (Kevin Lankinen)