HIFK-kapteenille 600 ottelua täyteen kasvattajaseurassa - "Onhan se hirvittävän tärkeä määrä"

Arttu Luttinen on edustanut HIFK:n lisäksi liigassa Bluesia ja Pelicansia. 718 ottelussa on syntynyt 165+178=343 tehopistettä.

Perjantainen kotiottelu Lukkoa vastaan oli juhlaottelu HIFK:n Arttu Luttiselle. 33-vuotias IFK-kasvatti pelasi seurassa 600. liigaottelunsa. Tasaluvun kunniaksi Luttinen saa pelipaitansa käsivarteen kuudennen tähden, jollaisen HIFK myöntää jokaisesta sadasta seurassa pelatusta liigaottelusta.

- Kyseessä on rakas seura, jota on kahdeksanvuotiaasta saakka edustanut, joten onhan 600 ottelua hirvittävän tärkeä määrä, Luttinen kuvaili tasaluvun merkitystä.

Yhteensä HIFK-kapteeni on pelannut 718 liigan runkosarjaottelua. Hienompiakin iltoja hän on kokenut kuin perjantaina. Lukko pilasi Luttisen juhlapelin hakemalla Nordenskiöldinkadulta tylyn 0-4-voiton.

- Saimme ihan hyvän alun peliin, muttei tullut palkintoa, Luttinen harmitteli.

Ennakkoasetelmat olivat IFK:lle lupaavat, sillä syyshorroksestaan heränneet petopaidat olivat saalistaneet pisteitä viimeisessä seitsemässä ottelussa. Joukkue sai vielä sairastuvalta mukaan laitahyökkääjä Joonas Raskin ja puolustaja Daniel Grillforsin, joten kokoonpanokin oli paperilla kovempi kuin aikoihin.

Lukko-vahti Kaapo Kähköseen tai päätyplekseihin tuhritut maalipaikat kuitenkin turhauttivat joukkueen, eikä pehmeällä ilmeellä pelanneella kotijoukkueella tuntunut olevan sitä viimeistä haluakaan painaa kriittiselle alueelle tekemään maaleja.

- Meillä ei ole samanlaista kärsivällisyyttä kuin vieraspeleissä. Se pitää vaan rentouden kautta löytää, Luttinen näki.

Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä olevan vastustajan vähättelemisen hän kielsi jyrkästi.

- Missään nimessä emme aliarvoineet Lukkoa. Heillä on hyvä, tiivis joukkue. Kukaan ei voi olla niin tyhmä, että aliarvioisi tässä sarjassa ketään, Luttinen totesi.