HIFK hakee tänään toista ”voittoputkeaan”

Teemu Erosen maali toi viimeksi HIFK:lle kolmannen peräkkäisen kolmen pisteen voiton. Kuva Europhoto/Jukka Rautio

HIFK tavoittelee tänään toista kertaa kolmea peräkkäistä kolmen pisteen voittoa. Tuon ainoan kerran ”putki” alkoi SaiPasta ja nyt se voi päättyä samaan seuraan.

Silloin HIFK kohtasi SaiPan vierasottelussa Kisapuistossa tiistaina 29. päivä marraskuuta. Joe Finley vei vieraat johtoon ruuhkan takaa ja Jasse Ikonen varmisti 2–0-voiton lyömällä kiekon tyhjään maaliin. Kevin Lankinen sai nollapelin.

Heti seuraavana päivänä vastassa oli HPK kotihallissa. Isännille peli alkoi murheellisesti, sillä vain 13 sekuntia oli pelattu, kun Jere Myllyniemi möhläsi Juho Keräsen laukauksen sisään. Eikä jatkokaan näyttänyt hyvältä, sillä ”Kerho” meni 2–0-johtoon maalintekijänä Philippe Cornet. Mutta Ikonen kavensi vielä ensimmäisessä erässä. Toisessa Mikael Johansson tasoitti ja kolmannessa Juhamatti Aaltosen maali ratkaisi isännille 3–2-voiton.

Perjantaina Kärpät oli vastassa kotiottelussa. Ikonen vei isännät johtoon ja Teemu Eronen teki jo 2–0, ennen Kärppien kavennusta. Loppuluvut olivat 2–1. Lankinen otti viikon toisen voittonsa.

HIFK hieno viikko päättyi sitten lauantaina 3–4-tappioon voittolaukauskilpailussa, kun Antti Tyrväinen ratkaisi Pelicansin kahdeksantena laukojana. Viikko oli tuonut neljästä ottelusta kymmenen pistettä.

Mutta tuo oli HIFK:n toistaiseksi ainoa kolme peräkkäistä kolmen pisteen voittoa. Tosin ainoa se ei suinkaan Liigassa ole. Kärpät, SaiPa ja Sport eivät ole saaneet yhtään tällaista ”putkea”, ja Ilveksellä, Jukureilla ja KooKoolla on myös vain yksi tällainen sarja. Tosin KooKoo otti viisi ja Jukurit neljä peräkkäistä kolmen pisteen voittoa.

Ei tietenkään ole mikään yllätys, että Tapparalla on eniten näitä kolmen ottelun ”putkia”. Sillä on niitä viisi. HPK, JYP, KalPa, Pelicans ja Ässät ovat päässeet kolmeen, ja Lukolla sekä TPS:llä on niitä kaksi. JYP ja Ässät ovat saaneet pisimmät kolmen pisteen voittosarjat, kun kumpikin on pelannut peräti seitsemän kertaa peräkkäin voittaen normaalilla peliajalla.

HIFK:lla on nyt takanaan 1–0-voitto Vaasassa sekä 3–2-voitto KooKoosta kotihallissaan. Saa nähdä, yltääkö se kolmanteen peräkkäiseen kolmen pisteen voittoon, kun vastaan tulee palkkabudjettiaan tähtipelaajillaan keventänyt, mutta erinomaisesti puolustava SaiPa. HIFK on ottelussa suosikki, mutta helpolla se ei voittoa saa.