Henrik Tallinder lupaa kärkiotteluun playoff-tunnelmaa – "Meidän pitää korjata pieniä yksityiskohtia"

Henrik Tallinder kaipaa omiltaan pieniä parannuksia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jääkiekko on kliseen mukaisesti pienten marginaalien peliä, etenkin hommien lipsuessa väärään suuntaan. Tämän on viime aikoina saanut huomata Liigan kakkossijassa kiinni roikkuva TPS. Turkulaisryhmä on pelannut runkosarjan loppusuoralla hieman tehotonta peruspeliä "ihan ok" -tasolla – tuloksena neljä perättäistä tappiota pisteitä kipeämmin kaipaaville joukkueille.

TPS-leirissä tunnelma on rauhallinen nihkeistä tuloksista huolimatta. Takalinjojen johtohahmo Henrik Tallinder ei hätkähdä tappioita, sillä joukkue on osannut katsoa tuloksia syvemmälle.

– Pelit ovat olleet vähän vuoristorataa. Emme ole kaukana parhaasta tasostamme, pelasimme hyvät pelit Jyväskylässä ja torstaina Tampereella. Meidän olisi pitänyt voittaa Ilves sillä esityksellä, mutta urheilu ei aina toimi niin. Meillä on parannettavaa, mutta olemme myös tyytyväisiä moniin asioihin, Tallinder toteaa.

Lauantaina Turussa kaivataan terävämpää ilmettä, kun vieraaksi saapuu sarjakärki ja hallitseva mestari Tappara. Kärkiottelu houkuttelee paikalle runsaasti yleisöä, joten Tallinder myöntää kotijoukkueen tiedostavan tilanteen. Kyseessä ei ole pelkästään runkosarjan 56. kierroksen ruutinivääntö. TPS haluaa jättää vakuuttavan käyntikortin sekä tamperelaisvieraille että pudotuspelejä odotteleville faneille.

– Aina on ylimääräistä latausta, kun pelataan sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Tappara on asettanut riman korkealle kaikille muille, me haluamme sinne, joten mitään latautumisongelmia ei lauantaina pitäisi olla. Tulemme varmasti täysillä peliin, mutta mielestäni TPS ja Tappara saavat muutenkin aina parhaan esiin toisistaan. Olemme pelanneet hienoja, tiukkoja otteluita

– Odotan ehdottomasti jo playoff-tyyppistä ottelua, mutta sellaisia ne ovat olleet Tapparaa vastaan koko kauden. Erittäin tarkkaa taistelua ja vähämaalisia otteluita. Yleisöäkin pitäisi olla paljon, se antaa lisää energiaa molemmille joukkueille. Siitä tulee taas mielenkiintoista, Tallinder tuumaa hymynkare huulillaan.

Palloseuran iskukykyä ovat vuodenvaihteen jälkeen syöneet loukkaantumiset. Silläkin saralla kevät kirkastuu vähitellen. Puolustuskalusto on jo tervehtynyt lähes täysin ja maalitykki Erik Thorell palasi kokoonpanoon torstaina. Thorellin aisapari Dave Spina taas harjoittelee jo jäällä, hänet nähtäneen tositoimissa ensi viikolla.

– Joukkue alkaa tervehtyä mukavasti. Saimme Thorellin takaisin, Ilkka Heikkinen ja Miro Keskitalo palasivat jo puolustukseen. Pidemmällä aikavälillä asiat ovat kunnossa, ja meillä on viisi peliä aikaa saada homma mallilleen. Millään muulla kuin pudotuspeleillä ei lopulta tässä vaiheessa ole merkitystä, Tallinder pohtii.

Ruotsalaiskonkari toteaa suoraan, että hyvän kauden pelanneen joukkueen otteissa on näkynyt miesvajauksen ohella myös ajankohta sekä sarjatilanne. Esimerkillinen johtohahmo suhtautuu tilanteeseen hötkyilemättä, mutta odottaa koko joukkueelta ryhdin oikaisemista. Muutos piilee detaljitasolla, niissä pienissä marginaaleissa.

– Tämä kohta on henkisesti raskas kaikille, etenkin kun olemme jo varmistaneet pudotuspelipaikan. Meidän pitää korjata pieniä yksityiskohtia, kuten sitä, miten lähdetään henkisesti ottelun alkuun. Viime aikoina olemme jääneet katselemaan sen sijaan, että ottaisimme pelin haltuun ja määräisimme suunnan. Karsimme turhia kiekonmenetyksiä, sijoitumme paremmin jäällä ja teemme muutamia pieniä taktisia säätöjä. Ne ovat pieniä juttuja, mutta kokonaiskuvassa niillä saattaa olla suuri merkitys tulokselle,Tallinder summaa.