Heikkilän avausviikko toi neljä pistettä: "Fyysisesti joukkue on ihan ok"

Kari Heikkilä luotsaa nyt Lukkoa apunaan seuran entinen kapteeni Timo Saarikoski. Kuva: Esa Urhonen

Kari Heikkilän ensimmäinen viikko Lukon valmentajana toi neljä sarjapistettä kuudesta mahdollisesta, sillä Lukko voitti Kärpät ja kärsi jatkoaikatappion HPK:lle. Käynnissä on molemminpuoleinen tutustumisvaihe.

Lukossa on kolme pelaajaa, joita Heikkilä on aiemmin valmentanut. Janne Niskalan valmentaja hän on ollut kahdessa KHL-joukkueessa, ja Steven Seigo pelasi hänelle viime kaudella Riian Dinamossa.

Lauri Tukosen kanssa yhteistä historiaa löytyy Bluesista.

– Puhuttiin heti alkuun pelaajien kanssa. Heitin kysymyksiä, joilla halusin selvittää, millä tasolla ongelmia on ollut, Heikkilä kertaa.

Vaihtoehtoja olivat pelaajien riittämätön taitotaso, huono fysiikka, väärä taktiikka tai henkinen kipsi.

– Vastaus oli aika selvä. Pelaajat kokivat, että ongelmat ovat olleet mentaalipuolella, Heikkilä kertoo.

– Eikä siinä mitään. Taitoa on olemassa, sillä onhan tuossa hyviä pelaajia. Myös fyysisesti joukkue on ihan ok. Pikkuisen pitää ehkä pelaamista muuttaa, että syntyy kivijalka, joka helpottaa pelinlukua.

Kivijalan Heikkilä haluaa valaa puolustuspelaamisesta. Hän on rakentamassa Lukosta tiiviisti puolustavaa vastaiskujoukkuetta.

– Puolustuspeli on se sokkeli. Pitää olla joku asia, johon pystyy nojaamaan, Heikkilä laskee.

– Pienillä askelilla tässä mennään eteenpäin. Ei tässä mitään mullistavaa voi tehdä.

Kauden ensimmäisen valmennuspestinsä Heikkilä aloitti viime maanantaina. Silloin hän astui Lukon koppiin ja otti Juha Vuoren paikan. Sopimus kattaa loppukauden.

– Sovittiin, että tämä kausi ja hyvä niin. Jos Lukko on sen jälkeen kiinnostunut mun palveluksistani, niin olen täysin valmis jatkamaan. Kyllä mä tykkään tehdä töitä. Terve ruumis kaipaa työntekoa, Heikkilä virnistää.