Hegemonia-ottelut mittaavat Ässien ja Lukon vääntövoiman

Lukko ja Ässät ovat alkukaudella jo kerran testanneet keskinäisen väkevyytensä. Pitsiturnauksen kamppailu kääntyi Lukolle maalein 3–0. Roni Ahonen ja Matti Lamberg ottivat yhteen Lambergin ryntäyksen jälkeen. Jukka Rautio/Europhoto

Ässät vai Lukko? Toistensa veriviholliset – tai ainakin ikuisiksi kiistakumppanit – kohtaavat toisensa monella tasolla lauantaina 26. elokuuta.  

Ässät ja Lukko kohtaavat saman päivän aikana monessa eri ikäluokassa. Päivän päätteeksi pisteet lasketaan yhteen, ja voittajaseura saa Hegemonia-palkinnon vuodeksi haltuunsa.

Ihan esikoulun matematiikalla voittajaa ei pysty julistamaan, sillä seurojen välisessä pistelaskussa huomioidaan muutakin kuin vain pelien lopputulokset, myös aamupäivän taitokilpailu sekä jokaisen ottelun erätulokset vaikuttavat loppupisteisiin.

Pisteitä joukkueille kertyy seuraavasti:

  • Taitokilpailun voitto – 1 piste
  • Erävoitto ottelussa – 1 piste
  • Ottelun voittaminen – 1 piste
  • Voittomaalikilpailun voittaminen – 1 piste

Jokaisen ottelun jälkeen ammutaan voittomaalikilpailu riippumatta ottelun lopputuloksesta.

Kiekkoareena uutisoi Satakunnan mestaruusturnauksesta jo toukokuussa. Lue juttu täältä.

Päivä käynnistyy klo 11  taitokilpailulla, jossa Ässien ja Lukon Liigapelaajat ottavat mittaa toisistaan. Lajeina ovat ainakin lujin lämäri ja luistelunopeus. 

Otteluista suunnitellaan tehtävän jokavuotinen perinne. Hegemonia-otteluja pelataan kahdessa kaukalossa. Päänäyttämönä on Isomäki Areena, mutta B-nuoret ja F1-ikäluokka ottavat yhteen harjoitushallissa eli Astora Areenassa.

Isomäki Areena:
11:00 Liigan taitokilpailu
12:30 Ässät – Lukko, A-nuoret
14:30 Ässät – Lukko, C2-nuoret
16:30 Ässät – Lukko, E1-nuoret
18:30 Ässät – Lukko, Liiga
20:45 Palkintojenjako