Hauska sattuma: Lukon ruotsalaispuolustaja löysi kaukaisia sukulaisiaan Raumalta

Lukon treenien päätteeksi koettiin pienimuotoinen sukukokous, kun pikkuserkut Johan ja Mikko Motin tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa. Mukana isänsä rinnalla oli myös Severi Motin. Kuva: Esa Urhonen

Jäähallilla koettiin tiistaina Motinien suvun kannalta merkittävä kädenpuristus, kun Lukon puolustaja Johan Motin ja hänen Raumalla asuva pikkuserkkunsa Mikko Motin tapasivat toisensa ihkaensimmäistä kertaa.

Ennen tapaamista oli koettu jo parikin herkullista tilannetta ja käännettä.

– Olen nyt parisen vuotta ollut tietoinen, että minulla on pikkuserkku nimeltä Johan ja hän pelaa jääkiekkoa. Pistin kyllä merkille, kun Lukon sopimusuutinen hänen kanssaan julkaistiin lehdessä, Mikko Motin kertoo.

– Varmuuden vuoksi myös Raumalla asuva vaarini soitti tuolloin, että olethan huomannut, kuka tulee Lukkoon pelaamaan.

Mikko ei heti tarttunut luuriin, vaikka tuolloin jo miettikin, että pitääpä olla yhteydessä Lukon toimistoon. Sen sijaan yhtenä päivänä hän oli Janne Niskalan luona nuohoamassa ja tuli siinä sivussa jutustelleeksi.

– Osaakos se Johan Motin edes pelata? Mikko heitti vitsillä.

– Ai nimen takiako? Niskala heitti takaisin.

Siinä kohtaa Mikko paljasti, että he ovat Johanin kanssa pikkuserkkuja ja sekös sai myös Niskalan innostumaan.

"Vaikka sukua olemmekin, niin tuo urheilullisuus ja englannin kielen taito ovat kyllä menneet Johanin puolelle suvun haaraan."

Tarvittiin kuitenkin vielä Lukon myyntineuvottelija Sallamari Impolan puhelu Mikolle, ennen kuin rattaat pikkuserkkujen tapaamisen edistämiseksi lähtivät kunnolla pyörimään.

– Tarjosin Motinin nuohousfirmalle Johan Motinia kummipelaajaksi. Sanoin, että nyt on niin herkullinen tilanne nimenkin puolesta. En silloin edes tiennyt, että he ovat oikein sukulaisiakin, Impola naurahtaa.

Johanin ja Mikon ensikohtaamisessa käytiin nopeasti läpi kuulumiset, perhesuhteet ja sovittiin alustavasti jo seuraavasta tapaamisesta.

– Tiesin kyllä jo aiemmin, että minulla asuu jonkin verran sukulaisia Suomessa, Johan Motin kertoo.

– Vaikka sukua olemmekin, niin tuo urheilullisuus ja englannin kielen taito ovat kyllä menneet Johanin puolelle suvun haaraan. Kun esimerkiksi koulussa oli liikuntatunneilla luistelua, minä menin aina kävelemään, Mikko muistelee naureskellen.

USA:ssa ja Ruotsissa aikaisemmin kiekkoillut Johan kertoo, että nykyään yhteyden pitäminen kauempana asuviin sukulaisiin on melko helppoa.

– Facebook ja videopuhelut ovat helpottaneet yhteydenpitoa todella paljon, Johan sanoo.

Rauman ja Ruotsin välissä ei ole kuin meri, joten Johanin fyysinen sukulointi maiden välillä sujuu myös suhteellisen helposti.

– Johanin isä on tulossa ensi kuussa Suomeen. Puhuimmekin, että silloin voisi tavata porukalla uudestaan, Mikko kertoo.