Harri Aho paiskii hommia Pohjois-Amerikasta käsin

Tapahtumat alkoivat vyöryä eteenpäin runsas viikko sitten, kun lääkärien ennuste ruotsalaissentteri Niklas Olaussonin noin kolmen kuukauden sairaslomasta tavoitti Kärppien seurajohdon.

Tasokas paikkaaja kahteen kärkiketjuun piti saada nopeasti. 30-vuotias Jan Hrushka löytyi luottoagentti Jirka Hamalin avulla Tshekistä.

– Olimme toki tarkkailleet Hrushkaa jo pidemmän aikaa, mutta Olaussonin sairasloma antoi lopullisen sykäyksen. Saimme tiedon, että pelaaja olisi mahdollisesti irrotettavissa Brnosta, Yhdysvalloista tavoitettu Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho taustoittaa.

HC Kometa Brno oli valmis päästämään pelaajan pois, koska joukkueessa oli ylitarjontaa senttereistä.

– Haimme kahden suunnan peliin pystyvää ykkössentteriä, ja saamme sellaisen. Hrushka saa Kärpissä paljon vastuuta huippulaiturien välissä, Aho visioi.

Hrushka on hyvin maaleja tekevä keskushyökkääjä. Viimeisen neljän kauden aikana hän on tehtaillut Brnolle 224 ottelussa 73+73=146 tehopistettä. Hän saa Kärpissä saman pelinumeron #57, jota hän käytti myös Brnossa.

Jos lupa-asiat etenevät riittävän jouhevasti, miehen debyytti on perjantain ottelussa HPK:ta vastaan.

Hrushka on jo toinen tshekkihyökkääjä, jonka Kärpät on värvännyt lyhyen ajan sisällä. Lokakuun viimeisenä päivänä seura julkisti Jiri Tlustyn, 28, loppukautta koskevan sopimuksen. Myös Tlusty debytoi Hämeenlinnassa.

Harri Aho on parhaillaan Pohjois-Carolinassa Raleigh'ssa vierailemassa NHL-uraa aloittelevan poikansa Sebastianin, 19, luona. Isä-Aho ehti jo paikan päälle, kun Hurricanes hävisi tiistaina vieraissa New Jersey Devilsille rankkareilla 3–2.

Matkaohjelmaan kuuluvat vielä 10.11. Carolina–Anaheim, 12.10. Carolina–Washington ja 15.11. Carolina–San Jose, jonka yhteydessä hän tapaa ex-kärppä Joonas Donskoin.