Harkimo löi arvovaltansa peliin – vakuuttaa Jokereiden jatkavan KHL:ssä

Jokerien pudotuspeliavaus Moskovassa meni lopussa painiksi. Ottelun jälkeinen pressitilaisuus tuotti sakot päävalmentaja Jukka Jaloselle. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokereiden ympärillä vellova huhumylly sai arvovaltaisen tasoittelijan, kun seuran puheenjohtaja ja suuromistaja Harry Harkimo otti oma-aloitteisesti ja julkisesti kantaa tilanteeseen. Kokoomuksen kansanedustaja kirjoitti twitter-viestissään Jokereiden pelaavan KHL:ssä myös ensi kaudella.
 

Jokereiden tulevaisuus ja omistuskuviot ovat olleet esillä erityisesti tällä kaudella, joka on Jokereille kolmas KHL:ssä. Yhdessä vaiheessa seura oli menossa kiinalaisomistukseen, mutta nyt kyseinen kuvio on hyvin epävarmoilla kantimilla.

Jokereiden jatkokuviot nousivat julkisuuteen viimeksi tänään keskiviikkona, kun seuraa aiemmin sponsoroinut vedonlyöntifirma otti kantaa helsinkiläisseurojen tulevaisuuteen ja kertoi avanneensa vetokohteen, jossa vetoa voi lyödä myös siitä, siirtyykö HIFK pelaamaan Hartwall-areenalle.

HIFK:n puheenjohtaja Timo Everi ei Kiekkoareenan haastattelussa innostunut koko keskustelunaiheesta. 

Varhain startannut KHL-kausi on edennyt varhain myös playoff-vaiheeseensa. Jokerit aloitti pudotuspeliurakkansa tiistaina Moskovassa. Jukka Jalosen valmentama suomalaisseura kärsi ensimmäisessä ottelussaan tappion TsSKA:ta vastaan. Perinteikäs venäläisseura oli tulikivenkatkuisessa ottelussa väkevämpi lukemin 4–2.

KHL reagoi ottelun jälkeisenä päivänä päävalmentaja Jukka Jalosen suoriin sanoihin. Liiga antoi Jokereille 10 000 euron sakon sopimattomasta käytöksestä.

– TsSKA:lle ei tule köllöttelystä mitään, mutta me saamme meidän ikään kuin kalasteluista. Siinä on se ero. Minkäs sille voit. Et mitään. Muuta kuin ottaa hernettä nenään, mutta ei se auta, Jalonen kommentoi ottelun jälkeen.

Erityisesti Jalosta kismitti hylätty avausmaali ottelussa. Valmentaja ei uskonut, että tuomaristo ryhdistäytyy seuraavassa ottelussa.

– Se tulee olemaan ihan samaa paskaa ylihuomenna, Jalonen sanoi Iltalehdessä.

Myös isäntäjoukkue TsSKA sai KHL:ltä sakot. Niiden suuruus oli noin 1 600 euroa, ja syynä se, että kotijoukkueen kannattajat viskelivät vierasjoukkueen eli Jokereiden pelaajia kolikoilla.