Haikeita jäähyväisiä Porissa

Ville Uusitalo pelasi viimeisessä pelissään Ässissä kapteenina. Kuva: Juhani Liuhala

Kymmenen tai edes kahdeksan peräkkäistä kautta samassa seurassa on nykypäivän muuttuvassa jääkiekkoympäristössä erittäin iso määrä. Ässien Tapio Sammalkangas on pelannut Porissa peräti kymmenen kautta peräkkäin, ja Ville Uusitalon määrä ei jää kuin pari vuotta pienemmäksi. Jatkoa komeille putkille ei enää tule, sillä molemmat pelaajat tahkosivat torstaina todennäköisesti viimeiset ottelunsa Ässien paidassa.

"Paljon on koettu yhdessä Ässien kanssa, ja sen seurauksena minulla sykkii rinnassani patasydän"

- Haikeat ovat fiilikset, mutta hyvällä tavalla sellaiset. Minulla ei ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa porilaisista kiekkofaneista. Ässät on minulle se seura, mitä aidosti rakastan, Uusitalo totesi.

Pelaajien pitkän matkan varrelle on mahtunut monenmoisia kokemuksia Ässissä. Ääripäissä ovat vuoden 2013 Suomen mestaruus, ja vuoden 2009 karsintakurimus. Näiden täydellisten vastakohtien väliinkin on mahtunut monia aidon onnen ja katkeran tuskan hetkiä.

- Pelin jälkeen kaukaloon luistellessa mielessä pyörivät monenlaiset muistot. Paljon on koettu yhdessä Ässien kanssa, ja sen seurauksena minulla sykkii rinnassani patasydän, Sammalkangas totesi.

"Ensimmäiset pelit menivät tuohon sähköjänikseen totutellessa ja tutustuessa"

Uusitalo ja Sammalkangas ovat pelanneet pitkän ässäuransa aikana suurimmaksi osaksi pakkiparina. He ovat hyvät ystävät myös kaukalon ulkopuolella.

- Ensimmäiset pelit menivät tuohon sähköjänikseen totutellessa ja tutustuessa, mutta kahdeksan vuoden yhteisen taipaleen aikana hänen pelitapaansa on tottunut aika kivasti, Sammalkangas analysoi Uusitalon kanssa pelaamista.

- Minulle on erittäin tärkeää se aito ystävyys, mitä olen kokenut Tapion kanssa jo vuosia. Hetket kaukalon puolella ovat siihen päälle tietysti ainoastaan plussaa, Uusitalo hymyili.

"Niin ja lisäksi myös yksi raumalainen, johon pätee sama analyysi"

Ässien fanien kannalta tilanteessa ehkäpä tunteellisinta oli se, että Sammalkangas ja Uusitalo ovat Jyri Marttisen lisäksi patapaidoissa viimeiset pelaajat mestaruutta juhlineesta joukkueesta. Ensi kaudella Porissa ei pelaa todennäköisesti yhtäkään pelaajaa vain kolme vuotta sitten tulleesta mestaruusnipusta. Porilaisen kiekkohistorian tuorein huippuhetki ei enää konkretisoidu siis yhteenkään pelaajaan, ja mestaruuden aikakausi tuli päätökseensä viimeistään torstaina. Uusitalo ei silti aio karistaa Porin tomuja kokonaan jaloistaan.

- Minulla on koti Porissa, ja tulen pyörimään kaupungissa varmasti jatkossakin. Tässä nipussa on paljon nuoria aikuisia, joita on ollut mukava ja helppo opastaa eteenpäin. Seurassa on muutama porilaisnuorukainen, jotka voivat päästä ihan maailman huipputasolle asti.

- Niin ja lisäksi myös yksi raumalainen, johon pätee sama analyysi, Uusitalo päätti.