Haapalalla toipumispäivä – "Päivä kerrallaan mennään"

Henrik Haapalan liigakausi päättyi melko suurella todennäköisyydellä tiistaina. Aivotärähdysoireiden kanssa on syytä olla tarkkana. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tappara veti keskiviikkoaamun palauttavan harjoituksensa ilman eilen loukkaantunutta Henrik Haapalaa.

– Päivä kerrallaan mennään. Niin se on aina tällaisissa tilanteissa, Tapparan joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja Petri Tuononen kertoi.

Haapalan pääseminen pelaavaan kokoonpanoon edellyttää, että pelaaja läpäisee seurojen käyttämän testipatteriston. Haapalan tilanteessa keskiviikko on totaalinen lepo- ja ja kovasta iskusta palautumisen päivä, eikä pelikuntoisuutta edes pyritä arvioimaan vielä.

Haapala loukkaantui tiistain viidennessä finaalissa KalPan Sami Mutasen taklattua kultakypärää. Sekä taklaajan että taklatun ottelu päättyi siihen tilanteeseen. Mutanen sai pelirangaistuksen eli 5+20 minuuttia, Haapala ei kyennyt huonovointisuutensa vuoksi palaamaan kaukaloon.

Tapparan keskiviikon ohjelmassa oli palauttava harjoitus. Pelaajista vain muutama pistäytyi jäällä, mutta kukaan ei viihtynyt kaukalossa pitään. Sen sijaan moni pelaajista kävi vappuviikon keväisen piristävässä räntäsateessa hölkkälenkillä tai vetreytti kroppaansa tekemällä oheisharjoituksen Hakametsän yläkäytävällä.

SM-liiga tiedotti keskiviikkona aamupäivällä, ettei KalPa-hyökkääjä Mutasen saama pelirangaistus johda pelikieltoon.
 

Juttua muokattu 13.55: korjattu tieto siitä, että Haapala kävi jäähallilla.