Green hyvästelee KooKoon kaukalossa

Ellei HPK:n verkko maanantaina heilu, tässä juhlitaan Josh Greenin viimeistä maalia liigakaukaloissa. Greenin (toinen oikealta) onnittelijoina Hakametsässä Tapparaa vastaan pelatussa ottelussa vasemmalta Kai Kantola, Jarkko Malinen ja Ryan O´Connor. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

KooKoo viestitti twitter-tilillään, että maanantaina on aika jättää hyvästit kanadalaissentteri Josh Greenille, 39.

Yllätys kanadalaisen Greenin ja KooKoon teiden erkaneminen ei ole. Jo vuosi sitten tiedotettiin sama asia. Green oli palaamassa kotimaahansa lapsensa koulun aloittamisen takia, mutta perhe päätti palata Kouvolaan vielä yhdeksi kaudeksi.

Green pelasi KooKoon väreissä kaksi kautta Tapparasta siirtymisensä jälkeen.

Green on ollut sivussa 22 ottelusta eli hän on pelannut tällä kaudella 37 ottelua. Tuloksena on ollut 10+6 tehopistettä. Kymmenestä maalista puolet on syntynyt ylivoimalla. Greenin plusmiinus on pakkasella lukemassa -9 (17-26).

Marraskuussa 39 vuotta täyttänyt Green nakutti edelliskaudella KooKoossa muhkeat pisteet 19+24. Tätä kautta häiritsivät kolme aivotärähdystä. Alkuvuoden aikana Green on ollut sivussa peleistä kahteen otteeseen. Hän palasi kokoonpanoon lauantaina vieraspelissä Jyväskylässä, mutta ei pelannut vielä sekuntiakaan.

Green aloitti kauden tehoilemalla ensimmäisessä ottelussa SaiPaa vastaan pisteet 2+1. Joulukuuhun osui viiden ottelun maaliputki. Ellei Green onnistu maanantaina maalinteossa, hänen viimeiseksi liigamaalikseen jää Tapparan verkon heiluttaminen 11. tammikuuta Tampereella. Green sai tuolloin Tapparan kannattajilta tunteikkaan ja ikimuistoisen vastaanoton, vaikka pelasikin vastustajan riveissä.