Granlund ja Komarov Poriin tennismaila kädessä

 

Granlund seinäkoristeena. Porin tennishalli on saanut omistajanvaihdoksen jälkeisessä remontissa uutta maalia seiniinsä. Tämä kuva ei kuitenkaan ole tennishallista, vaan Nordenskiöldinkadun harjoitushallista Helsingistä. Kuva: JP Mikola


Porissa tarjoutuu sunnuntaina tilaisuus nähdä, millaisessa kunnossa Leo Komarovin rysty ja Mikael Granlundin kämmen ovat kesän treenijakson jäljiltä. NHL-kaksikko vaihtaa komposiittivalmisteiset jääkiekkomailat hetkeksi tennismailoihin pelatakseen uusitun tennishallin avajaistapahtumassa.

Karhukaupungissa jääkiekkoa seuraavat tunnistavat Isomäen parkkipaikan vieressä jököttävän tummanruskean möhkäleen, Porin tennishallin. Harva kiekkokatsoja on kuitenkaan koskaan käynyt sisällä mailapelipyhätössä. Keväällä omistajaa vaihtanut tennishalli avaa ovensa sunnuntaina.

Granlund ja Komarov antavat kiekkoväellekin syyn suunnata tenniskentän laidalle, kun avajaistapahtuman näytösottelussa nähdään myös kaksi syksyn World Cupiin valmistautuvaa leijonakiekkoilijaa. NHL-kiekkoilijat Mikael Granlund ja Leo Komarov iskevät keltaista karvapalloa yhdessä Suomen naisten ykköspelaajan Emma Laineen ja Komarovin langon, Tuomas Mannerin kanssa.

Ässissä liigauransa 10 kautta sitten aloittanut Komarov oli viime kaudella NHL:n toiseksi tehokkain suomalainen maalintekijä 19 osumallaan. Granlund puolestaan oli 44 (13+31) pisteellään suomalaisista neljänneksi tehokkain.

Molemmat hyökkääjät on valittu edustamaan Suomea syyskuun World Cupissa. Kumpikin oli myös voittamassa MM-kultaa Bratislavassa 2011.

Porin tennishallin avajaisia vietetään sunnuntaina kello 13–17, näytösottelu on ohjelmassa kello 15. Leijonatähtien tennisottelusta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.