Frölunda hakee kolmatta finaalipaikkaa CHL:ssä

Frölunda hakee jo kolmatta peräkkäistä finaalipaikkaa, kun Champions Hockey Leaguen eli CHL:n loppuottelipaikat ratkotaan tänään välierien toisissa osaotteluissa. Ja se myös sen saa.

Göteborgilaisjoukkue on selkeä suosikki, kun se voitti ensimmäisessä osaottelussa sveitsiläisen Fribourg-Gotteronin selvästi 5–1. Kun asetelma on muutenkin sen puolella, niin eiköhän tuo etumatka riitä sille.

Frölunda johtaa selvällä kuuden pisteen erolla Ruotsin liigaa SHL:ää. Viime viikon ainoan liigaottelunsa se tosin hävisi, kun torstaina pelattiin kärkiottelu, jonka Växjö voitti kotonaan 4–1. CHL:n pudotuspeleissä Frölunda on ollut oivassa vireessä, kun se on voittanut kuusi edellistä peliään maalierolla 29–5.

Fribourg-Gotteron pelasi viikolla kaksi ottelua häviten kummankin. Perjantaina se kärsi vierastappion Geneve Servetteä vastaan maalein 2–4 ja lauantaina kotitappion Davosia vastaan maalein 3–5. Joukkue on kahdentenatoista eli viimeisenä Sveitsin A-ligassa.

Toinen ottelu on paljon tiukempi. Siinä Sparta Praha kohtaa kotijäällään Växjö Lakersin. Sparta voitti ensimmäisen osaottelun vieraissa 2–1, mutta ruotsalaiset saattavat hyvinkin kääntää tilanteen.

Växjö on toisena SHL:ssä. Viime viikolla se voitti ensin kärkiottelussa Frölundan 4–1 ja sitten karsintaviivan alapuolella olevan Leksandin samoin 4–1

Sparta on viidentenä Extraligassa. Viime viikolla se sai kaksi jatkoaikavoittoa, kun ensin kaatui Karlovy Vary 2–1 ja sitten Skoda Plzen 3–2.

Vierasmaalisääntöä ei ole, eli jos maalit ovat toisen pelin jälkeen tasan, niin pelataan kymmenen minuutin jatkoaika. Jos silloinkaan ei ole tullut ratkaisua, niin ammutaan voittolaukauskilpailu, jossa ensin on viisi ampujaa ja näiden jälkeen jatketaan pari kerrallaan.

Tämä ottelu on nähtävissä MTV Sport 1 -kanavalta.

CHL:n välierien toiset osaottelut

19.30 Sparta Praha - Växjö Lakers

21.15 Fribourg-Gotteron - Frölunda