Friman pelaa, kun kalenteri käskee - "Ei mulla ole mitään mussuttamista"

  • Turkulainen Jyväskylässä. Niklas Friman on viihtynyt JYPissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYPin ja KalPan välinen välieräsarja on ollut tuloksellisesti peräti erikoinen. KalPa nollasi ensin JYPin kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa, JYP kosti kahdessa seuraavassa.

- Kertoo siitä, että veskarit ovat onnistuneet molemmissa päissä ja aika paljon on maalit ohjanneet pelejä, JYP-puolustaja Niklas Friman tuumaa.

- Toisaalta paikkoja on ollut sen verran puolin ja toisin, että nollille jäänyt joukkuekin olisi voinut näitä pelejä voittaa, hän arvioi.

JYP tasoitti otteluvoitot 2-2:een maanantaina Jyväskylässä 2-0 -voitolla. JYP oli pelillisesti pitkään jopa ylivoimainen, mutta viimeistely yski. KalPan loppurypistys päätöserässä oli väkevä, mutta hurrikaani sai sen tylsytettyä.

- Peli on kehittynyt sarjan edetessä. Eilen etenkin ensimmäinen erä oli todella hyvä, Friman summaa.

Omaa peliä täytyy sopeuttaa pakkikaverin pelaamiseen.

Pitkästi toistasataa liigaottelua TPS:ssa pelannut 23-vuotias TuTon kasvatti pistäytyi syksyllä HPK:ssa try outilla, mutta se jäi vain kahden ottelun mittaiseksi. JYP nappasi Frimanin syyskuun lopulla ja tarjosi lopulta loppukauden mittaista kontrahtia.

- Olen nauttinut olostani. Syksy oli aika haastava, mutta vuodenvaihteen jälkeen suunta on ollut oikea. Vähän tylsää sanoa näin, mutta oma peli on parantunut joukkueen pelin mukana, ensimmäistä kauttaan kotikaupunkinsa ulkopuolella pelaava toisen polven liigakiekkoilija sanoo.

Friman pelasi valtaosan runkosarjasta Mikko Kuukan parina ja sama kaksikko aloitti myös playoffin. Viime peleissä vierellä on ollut enimmäkseen Juuso Pulli. Siinä missä Kuukka on viimeisen päälle stay at home -tyyppinen pakki, lähtee Pulli rohkeasti tukemaan hyökkäyksiä.

- Hyviä jätkiä kaikki. Tietysti omaa peliä täytyy sopeuttaa pakkikaverin pelaamiseen, Friman tuumaa.

Kamppailupelaaminen korostuu entisestään seuraavissa peleissä.

Välierissä on jäljellä viimeinen rypistys. Finaalipaikan ja ynseän passituksen pronssiotteluun kohtalot saattavat ratketa jo torstai-iltana kuudennessa ottelussa Hippoksella. Viides peli on ohjelmassa keskiviikkona Niiralan montussa ja seitsemäs tarvittaessa samassa paikassa lauantaina.

- Kamppailupelaaminen korostuu entisestään seuraavissa peleissä. Jalan pitää liikkua myös, KalPa on erittäin luisteluvoimainen joukkue.

Pudotuspelien pelaamisesta peräkkäisinä päivinä on keskusteltu vuosia, mutta pelipäivä-välipäivä -rytmiä SM-liiga ei ole saanut aikaiseksi. Se ei Frimania haittaa.

- Kerho-sarjassa tuli kokemus peräkkäisten päivien peleistä. Mulle se sopii kyllä, näihin peleihin löytyy aina valtava määrä mentaalienergiaa. Ei mulla ole mitään mussuttamista otteluohjelmasta, Friman linjaa.