Friman HPK:n testiin

HPK testaa kuukauden mittaisella try-out -jaksolla puolustaja Niklas Frimanin, 22, pelivirettä. Isokokoinen 189-senttinen ja 95-kiloinen puolustaja on HPK:n pelivahvuudessa jo torstaina, kun Kerho kohtaa kotikaukalossaan Ässät. 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen on saanut ennakkoon hyvät raportit turkulaisesta Frimanista.

– Haluamme hankkia lisää kokoa puolustukseen ja sitä Niklas tuo onnistuessaan. Lisäksi uskomme, että hänellä on vielä paljon mahdollisuuksia kehittyä pelaajana. Saimme hyvät raportit ennen kaikkea Niklaksen urheilullisuudesta ja näin hän sopii hyvin meidän arvoihin, Pennanen kuvailee.

Viime kaudella Friman pelasi 27 ottelua TPS:ssä ja kokosi niissä tehot 0+3 ja plusmiinuslukeman –8. Koko urallaan Friman on pelannut Liigassa 149 ottelua saldolla 3+14. Mestis-tuntumaa on TUTOsta seitsemän pelin verran.

Ässät ottelu on HPK:n viimeinen harjoituspeli kotihallissa ennen liigakauden alkua. Kolmessa viimeisessä treenimatsissa pelipaikkoina ovat Kouvola, Savitaipale ja Forssa. Savitaipaleella vastustajana on SaiPa, kahdessa muussa kamppailussa KooKoo.

Tiistaina HPK tiedotti tehneensä liigasopimukset kahden oman kasvattinsa kanssa. Keskushyökkääjä Harri Kainulaisen kontrahti on mallia 2+1 vuotta, laitahyökkääjä Tommi Haraisen 1+1.

Tuorein HPK-uutinen on myyntipäällikkö Jukka Laamasen työpaikanvaihdos. Kerhon 2006 kultajoukkueen puolustaja lopetti pitkän peliuransa keväällä 2012 ja on siitä lähtien työskennellyt viimeiset neljä vuotta HPK:n toimistolla. Uuden myyntipäällikön hakuprosessi on käynnistynyt. 

HPK–Ässät torstaina klo 18.30.