Eriskummallinen vihellys siivitti Lukon johtoon Hämeenlinnassa

Rauman Lukko teki tiistaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella avausmaalin jääkiekkoliigassa. Lauri Tukosen ylivoimaosuma siirsi raumalaiset 0-1-johtoon Hämeenlinnassa HPK:n vieraana.

Kahden miehen ylivoiman umpeutuessa syntyneessä maalissa ei sinänsä ollut mitään erikoista: Ville Vahalahti puhkoi HPK:n alivoimakolmikon, Steven Seigo siirsi kiekon Tukoselle ja tämä sivalsi B-pisteen kaarelta kiekon ohi HPK-veskari Emil Larmin.

Tapa, jolla Lukko kahden miehen ylivoimansa sai, oli sen sijaan eriskummallinen. HPK:n Sakari Mannisen huitomisjäähyä oli kulunut vain pari sekuntia, kun aloitusvoiton jälkeen Vahalahti kompuroi siniviivalla ja Philippe Cornet karkasi läpiajoon. Lukon viivapelaajista toinen, Jesse Virtanen ehti Cornetin kannoille paikkaamaan tilannetta, mutta näytti vetäisseen kanadalaisen takaapäin kumoon.

Päätuomareista Jussi Leppänen nostikin Cornetin kaaduttua kätensä pään päälle ristiin rangaistuslaukauksen merkiksi. Kotiyleisön ihmetys ja HPK:n vaihtoaition protestointi oli valtava, kun toinen päätuomari Jarno Heikkinen korjasikin tuomioksi estämisjäähyn Cornetille.

Heikkinen siis käytännössä katsoi Cornetin päättäneen luopua kiekosta kesken läpiajon ja ajaneen päin Lukon maalivahti Antti Karjalaista.

Lukko siirtyi erätauolle lopulta 2-0-johdossa, kun Virtasen viivasta maalille lähettämä kiekko pomppasi onneeksi HPK-pelaajasta omaan maaliin.