Eric Perrin suomi omiaan tyhmästä pelaamisesta – "Jokaisen on syytä katsoa peiliin"

TPS:n ilme muuttui tuskaiseksi kotijäällä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Viidennen puolivälierätaiston tauottua TPS:n pukukoppikäytävä henkii vahvaa symboliikkaa. Tuttu avoimien ovien linja ja normaali vilkas liikenne on tiessään. Palloseuran pyhimmän paikan ovi pysyy visusti kiinni, pitkästä joukkuepalaverista kiviseinän läpi tihkuu vain pari v-alkuista voimasanaa.

HIFK on juuri vienyt TPS:ltä kotiedun ja ajanut turkulaiset kesälomakuilun partaalle 5–2 -vierasvoitollaan. TPS avasi pelin tutun vahvasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen ansaitusti kahdella maalilla – mutta erätauolla jotain jäi pukukoppiin. Ottelu kääntyi minuuteissa täysin päälaelleen.

TPS teki paineen alla omassa kenttäpäädyssä hyvin epätyypillisiä virheitä vaihto toisensa perään ja jäi rumasti helsinkiläisten jalkoihin. Mahalaskun ja onnettomuustutkinnan jälkeen pukukopin sivuovesta saapuu yksi mies vastaamaan kummasteluihin. Tähtihyökkääjä Eric Perrin ei keskiviikkoiltana ole tyytyväinen mies.

– Päällimmäinen tunnelma kopissa on turhautuminen. Aloitimme hyvin, mutta me vain lopetimme pelaamisen. Lopetimme pelaamasta rohkeasti ja lipsuimme omasta pelistämme. Tällaista joukkuetta vastaan se kostautuu, he osasivat kääntää pelin, Perrin summaa ottelun lyhytsanaisesti.

Syitä heikkoon esitykseen kanadalaiskonkari ei halua eikä osaa nopeasti eritellä, niitä hän sanoo joukkueen purkavan suljettujen ovien takana. Syytäkin on, kuten Perrin huomauttaa: perjantaina IFK:n kotijäällä Palloseuralla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pelata ehjä 60-minuuttinen.

Turussa ottelu näytti lähes ironisesti siltä kuin joukkueet olisivat vaihtaneet peliasuja toiseen erään. TPS on yleensä kotikaukalossaan aktiivinen, kiekon kanssa ja ilman kiekkoa paineistava, rohkea ja hyvin liikkuva. Nyt nuo määreet sopivat pitkälti vierasjoukkueen esitykseen, vaikka IFK:n joukkuepelissä riittää yhä korjattavaa.

TPS sen sijaan näytti joko väsyneeltä tai henkisesti poissaolevalta. Nämä piirteet toki kulkevat usein käsikädessä.

– En halua puhua syystä sen enempää nyt, en osaa sanoa. Emme olleet väsyneitä, mielestäni näytimme sen pelin lopussa, vastustaja tuskin koski kiekkoon viimeiseen kymmeneen minuuttiin. Nyt pelasimme yksinkertaisesti tyhmästi. Sitä voi sanoa mentaaliseksi, mutta se tulee joukkueen sisältä. Jokaisen on syytä katsella nyt peiliin, aivan kaikkien, Perrin linjaa.

– Nyt unohdamme tämän ja kun palaamme torstaina hallille väännämme koneen uudestaan käyntiin. Olemme valmiita perjantaina.

Itsekriittinen Perrin on varmasti ensimmäisten joukossa katsomassa vessan peiliin. TPS:n ykkösnyrkin johtaja on viidessä pelissä saanut kasaan kaksi syöttöpistettä, laitahyökkääjät Tomi Kallio ja Jasper Lindsten ovat tehneet maalin mieheen. Pelien edetessä TPS-valmennus on kuormittanut kokeneita ratsujaan yhä enemmän, tulosta olisi myös tultava.

Perrin ei silti koe ketjunsa pelanneen varsinaisesti huonolla tasolla.

– Ketjumme luo paikkoja, emmekä ole päästäneet juurikaan maaleja. Emme vain ole tehneet maaleja, mutta pelaamme heidän parasta ketjuaan vastaan. Meidänkin pitää nyt saada kädet likaisiksi ja mennä väkisin vaikeimmilla alueille. Kauniita maaleja on turha rakennella tai odottaa, pitää saada liikennettä vastustajan maalille ja tehdä likaisia maaleja. Siinä meidän pitää parantaa, emme tietenkään voi olla tyytyväisiä.