Ensimmäisen liigafinaalin isoin yllätys – katsomo ei lähellekään täynnä

Yllättävän väljää. Hakametsän lehtereillä on penkkikaupalla tyhjää tilaa. KalPan keltaisiin verhoutuneet kannattajat ovat omalla paikallaan kulman seisomakatsomossa.

Hakametsän ensimmäisen loppuottelun isoin yllätys löytyy katsomosta. Tapparan ja KalPan välinen finaalikamppailu ei ole läheskään loppuunmyyty.

Itse kaukalossa ei tyhjää tilaa liiemmin löydy. Intensiivisesti alkanut avauserä ei ehtnyt vanheta edes puoliväliin, kun maalihanat aukesivat – ja nimenomaan monikkomuodossa.

Ensin iski vierailija KalPa.

Mediakuution digitaalikello pysähtyi lukemiin 9.45, kun Juuso Riikolana siniviivalämäri painui ohi Tappara-vahti Dominik Hrachovinan. Osuman sai nimiinsä kiekon verkkoon ohjannut Jyri Junnila, syöttöpisteet kirjattiin Matias Myttyselle ja raudanlujaa laukoneelle Riikolalle.

Tappara ei tasoituksessaan kauan aikaillut. KalPan johtomaali ei kestänyt kuin 17 sekuntia, kun Veli-Matti Savinainen ohitti kuopiolaisten veräjää vartioivan Eero Kilpeläisen. Näyttävän tasoitusmaalin pohjusti Henrik Haapala.

Runkosarjan maalinkuninkuuden 30 osumallaan voittanut Savinainen nousi maalinsa myötä myös playoffien maalipörssin jaetulle piikkipaikalle. Tappara-laiturilla on koossa viisi osumaa eli sama määrä kuin finaalivastustaja KalPan Janne Keräsellä sekä JYPin Michel Miklikillä ja TPS:n Patrik Virralla.