Ensi kaudella CHL:ssä Suomesta viisi joukkuetta

Tappara ja SaiPa kohtasivat tällä kaudella CHL:ssä.

Ensi elokuussa joutuvat aika monen liigajoukkueen fanit tottumaan uusiin harjoituskauden vastustajiin, kun CHL ei olekaan edessä. Huomenna jatkuvissa peleissä ei ole yhtään suomalaisjoukkuetta mukana, mutta ensi kauden joukkuemäärään tällä tuskin vielä on vaikutusta.

Kun CHL siirtyy malliin, jossa joukkuemäärä putoaa ja vain menestyksen myötä pääsee mukaan, niin kaksi parasta liigaa saa viisi joukkuetta mukaan. Muiden perustaneiden liigojen kohdalla määrä on neljä. Tällä kaudellahan Suomesta oli mukana kahdeksan joukkuetta.

Ruotsi on selkeä ykkönen ja Suomi vielä niukasti toisena. Sveitsi on aivan Suomen tuntumassa, mutta ei ohita vielä tällä kaudella. Käytössä oleva liigaranking huomioi kolme edellistä kautta painoarvon pudotessa. Eli kuluva kausi otetaan täysin mukaan, jonka jälkeen edellisen painoarvo on 66 ja seuraavan 33 prosenttia.

Kun Sveitsi on jo ykkösenä, niin se ei voi lisätä pistemääräänsä, mutta toinen peräkkäinen huono kausi vaarantaisi Suomen asemaa jo paljon. Neljän alle suomalaisjoukkueiden määrä ei kuitenkaan putoa.

Kun vain menetys huomioidaan, niin ensi elokuussa CHL:ssä ovat ainakin mukana Liigasta ainakin välieriin pääsevät joukkueet. Runkosarjan voittaja on varmasti myös mukana.

CHL:n puolivälieräpareissa on kolme joukkuetta Ruotsista ja Sveitsistä ja kaksi Tšekistä. Kun Frölunda ja Linköping ovat vastakkain, niin Ruotsista on varmasti yksi välieräjoukkue.

Ensimmäiset osaottelut ovat huomenna ja keskiviikkona. Näin on huomioitu se, että sekä Zürich että Bern ovat mukana.

Toiset pelit ovat kaikki ensi viikon tiistaina.

Ykköseksi sijoitetut aloittavat vieraspeleillä ja saavat ratkaisuottelun kotiin.

Tiistai 6.12.

18.00 Vitkovice Ostrava - Fribourg-Gotteron

20.45 ZSC Lions - Vaxjö Lakers

21.00 Frölunda - Linköping HC

Keskiviikko 7.12.

20.45 SC Bern - Sparta Praha

Toiset osaottelut

Tiistai 13.12.

19.30 Sparta Praha - SC Bern

20.00 Vaxjö Lakers - ZSC Lions

20.45 Fribourg-Gotteron - Vitkovice Ostrava

21.00 Linköping HC - Frölunda