ENNAKKO SPORT-LUKKO: Meneekö kauden neljäskin Lukolle?

Asetelma on illan otteluun vaasalaisittain kaikkea muuta kuin vapautunut tai turvallinen. Sport on pelannut jo 54 ottelua, kahden pisteen päässä puuskuttava Ässät vasta 52. Kuva: Maria Sundelin/Vaasan Sport

Jos SM-liigassa pelattaisiin idän ison ihmeliigan rytmillä, Vaasan Kuparisaaressa nähtäisiin jo tänään playoff-kiekkoa.

No, kyllähän siellä oikeastaan nähdäänkin. Pleijarihenkeä ja –asetelmia siellä nähdään ja hengitetään jo nyt, vaikka kliseiset ”tosipelit” alkavat vasta kahden ja puolen viikon kuluttua.

Jos tämän hetken voimasuhteet kestävät vielä kaksi viikkoa, Sport ja Lukko iskevät yhteen pudotuspelien avauskierroksella. Niin kuin kuvaruudun oikean reunan sarjataulukko osoittaa, asetelma on mitä herkullisin. Ja panokset sen mukaiset. Lukko kelluu – vielä – viivan väärällä puolella seitsemäntenä, Sportin kotkannokka puolestaan haukkoo ilmaa sijalla kymmenen.

Asetelma on vaasalaisittain kaikkea muuta kuin vapautunut tai turvallinen. Sport on pelannut jo 54 ottelua, kahden pisteen päässä puuskuttava Ässät vasta 52.

Sen enempää numeroita illan pohjustus ei kaipaa. Tässä vaiheessa kiekkokautta joka ikinen ottelu on tärkeä. Sportin kohdalla tiistain Lukko-ottelu ja torstain KalPa-kamppailu ovat vielä vähän enemmän, ne ovat elintärkeitä. Ja mikäs sen parempaa: hohhoijaa ja haukottelu eivät kuulu kiekkoiluun.

OHO! Lukolla on mahdollisuus kalenterivuoden 2016 pisimpään voittoputkeensa, jos Vaasasta irtoaa neljäs voitto peräjälkeen. Tammi-helmikuusta tilillä on kolme kolmen peräkkäisen voittopelin jaksoa. Kauden pisin yhtämittainen ehjää jaksoa pitää etsiä syys-lokakuusta asti. Lukko voitti kuusi ottelua peräkkäin.

AIEMMAT KOHTAAMISET: Kauden keskinäisten pelien voitot ovat tyylipuhtaasti ja pistein 9–0 Lukon eduksi. Syyskuussa Sport hävisi 3–2 Raumalla, lokakuussa 0–5 kotonaan ja joulukuussa Raumalla taas 3–2.

TÄTÄ ENNEN: Kotijoukkue Sport kävi lauantaina Tampereella ja hävisi Tapparalle jatkoajalla – lähinnä siksi, että kohuttu Patrik Laine halusi antaa yläparvella päivystäneille scouteille nähtävää. Nuorten MM-tykki kieputti ja kiersi Sport-pakistoa kuin Lasse Viren yleisurheilukenttää ja yllätti Mika Järvisen pitkän pyörityksen päätteeksi. Vaasalaisten viime viikon kokonaissaldoksi jäi neljä pistettä kolmesta ottelusta.

Lukko puolestaan napsi häntäpään HPK:lta ja Ilveksestä kolmessa pelissä kahta vaille kaikki tarjolla olleet pisteet. Kaksi jatkoaikavoittoa ja kotoisat kolme pinnaa nostivat sinikeltaiset tasoihin TPS:n kanssa. Vaikka raumalaisten maaliero on TPS:ää parempi, turkulaiset ovat edellä, koska kolmen pisteen voittoja on enemmän.