Ennakko: Kaikki eväät oheismyynnin ennätysillalle

Ässien kaksi viime kotipeliä ovat olleet loppuunmyytyjä. Porissa se tarkoittaa uusitun areenan aikana lukemia 6 066.

Porin uusitun areenan tämän kauden yleisökeskiarvo on viime lauantain Lukko-derbyn jälkeen 4996. Vertailun vuoksi voi todeta, että . Turku-hallin kapasiteetti on 11 820 eli ilman taskulaskintakin voi päätellä, kummassa hallissa täyttöaste on ollut parempi.

Sen näkee ja kuulee myös Isomäki-areenan tunnelmassa. Padan etuna on kotiluola, mistä se on raapinut pisteitä 1,7:n ottelukeskiarvolla. Se on tämän kauden Liigassa seitsemänneksi kovin noteeraus.

Jos Ässien keskiarvo pysyy, Ässät tekee seurahistoriansa ennätyksen yhden kauden kokonaiskatsojamäärissä. Kovimpaan yleisökeskiarvoon on vielä määrää, sillä kaudella 1978–79 keskiarvo oli peräti 5 679. Silloin tosin kotipelejä oli 36 ottelun runkosarjassa vain 18 eli jokainen SM-liigaottelu oli tuolloin isompi ”tapaus” kuin nykyäään pelimäärien lähes tuplaannuttua.

Yleisradion kokenut urheilutoimittaja Tapio Suominen ihasteli Twitterissä Ässien yleisökeskiarvoa ja yhdisti korkeat lukemat halliremonttiin. Kun olosuhteet kohenevat, kansa löytää hallille. Se on varmasti totta, mutta iso osansa on myös seurajohdon oivalluksella. Halpa 99 euron seisomakausikortti kävi kaupaksi kuin häkä. Ässät myi alennuskausareitaan peräti 1300, kun viime kaudella punaiseksi maalatulle betonille meni kaupaksi vain jonkin verran yli 200 seisomakausikorttia.

Ale-kortin ostajille yhden kotimatsin hinnaksi ei muodostu kuin 3,3 euroa. Joku voi pitää sitä polkumyyntinä, mutta . Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kertoi Satakunnan Kansassa, että peliin tuleva katsoja käyttää Ässien peleissä hallin palveluihin keskimäärin 4,85 euroa.

Tänään on hyvä sauma nostaa tuota lukemaa, sillä myyntiaikaa on selvästi normipeliä enemmän. Isonmäen jääputkistovuodon vuoksi ottelu TPS:ää vastaan alkaa vasta kello 19.30. Hallin ovet aukeavat kuitenkin jo 17.30 eli nyt tarjoutuu hyvä tilaisuus testata, paljonko oheispalveluihin ehtii yhden illan aikana kuluttaa.

OHO! Ässille kävi lehtimainonnassa vähän kuin Ilvekselle taannoin Antti Tyrväisen kanssa. Mainoskasvona on pelaaja, jota ei pelissä nähdä. Porilaisseura mainostaa illan TPS-ottelua tämän päivän Satakunnan Kansan etusivilla teemalla ”Kärki ei jäädy!” Otteluilmoituksen kuvassa kultakypärä Jarno Kärki on ohittamassa TPS-puolustajaa. Harmi vain, että Kärki on tiistain tavoin sairaana sivussa.

AIEMMAT KOHTAAMISET: Back to back –parin tiistain avausosa meni räväkän alun ansiosta TPS:lle. Niinpä voitot kauden keskinäisistä ovat nyt Ässille 2–1.

TÄTÄ ENNEN: TPS tarvitsi kolmen tappion jälkeen kipeästi voittoa ja sen Palloseura myös otti. Alku oli erityisen räväkkä, sillä ajassa 2.25 Turku-hallin tulostaululla loistivat lukemat 2–0. Samalla TPS nousi sarjataulukossa Lukon rinnalle tasapisteisiin (67). Turkulaiset ovat maalierolla kuudensia, Lukko viivan väärällä puolella seitsemäntenä ja Ässät kasitien eteläistä kaksikkoa 13 pinnaa perässä sijalla 11.

SITAATTI: ”Voittaaksemme niinkin hyvän joukkueen kuin TPS, tarvitsemme jokaiselta pelaajalta 100-prosenttisen suorituksen koko 60 minuutin ajan”, päävalmentaja Pekka Rautakallio linjasi Ässien kotisivuilla tiistain pelin jälkeen.

SEURAA NÄITÄ:

  1. Saa nähdä, millaisen erityishuomion tunnetusti tarkkaavainen porilaisyleisö antaa TPS:n maalivahdille. Torjuntavuorossa on Teemu Lassila, jonka edellinen kohtaaminen Ässien – ja Josh Grattonin – kanssa on kristallinkirkkaasti huonomuistisimpienkin mielissä.
  2. Niin kuin yllä on todettu, Ässien vahva ykkösketju ei ole koossa tässäkään ottelussa, kun Jarno Kärki puuttuu rosterista. Toni Kallela jatkaa Aleksi Saarelan ja Niko Ojamäen rinnalla. Kultakypärä siirtyy ”perimysasteikossa” Ojamäelle, jonka saldo ennen illan ottelua on 13+10.
  3. TPS:n pakistossa luutii jääkaappipakastimen kokoinen ässäkasvatti Markus Kojo (195 cm/100 kg, joka saa parikseen Kalle Kaijomaan, yhden tusinasta tämän kauden Blues-lähtijästä. Kovaotteisen Kojon tilillä on tältä kaudelta vasta kahdeksan liigakamppailua.
  4. Poissaolijoita voi yrittää bongata katsomosta. Petteri Nummelin puuttuu TPS:n kokoonpanosta, Ässiltä sivussa on Ville Uusitalo.
  5. Turkulaisten tehokkain osasto Tomi Kallio (16+18) ja Dave Spina (13+17) saivat tiistaina väliinsä Francis Parén. Näyttävällä tifolla tervetulleeksi toivotettu Paré pelasi 20.43, ei avannut pistetiliään ja sai plusmiinustilastossa lukemaksi –1:n.