Ennakko: Ässät ajaa Tepsiä kiinni

Ässien Josh Grattonia ei voi moittia ainakaan huumorintajuttomuudesta. Gratton julkaisi twitterissä TPS-ottelun alkulämmittelyksi valokuvan, missä hän polkee kuntopyörää häkkikypärä päässä.
Jotta viesti menisi perille, kovaotteinen kanadalainen on kirjannut ”kuvatekstin”, missä hän arvelee tarvitsevansa ylimääräistä suojaa TPS:ää vastaan.


Twiitin tausta on totta kai kaikkien tiedossa, mutta marraskuinen teko oli niin ruma, että se on syytä kerrata vieläkin.
TPS:n maalivahti Teemu Lassila löi leipälapion kokoisella mailallaan Grattonia rumasti kasvoihin. Seuraukset olisivat voineet olla vielä koettujakin vakavammat. Grattonin koko ura oli vaarassa silmään muodostuneen paineen vuoksi. Lassila puolestaan sovitti maalivahdille harvinaista törttöilyään seitsemän ottelun pelikiellolla.
Liigan sarjaohjelman erikoisuuksiin kuuluu, että TPS ei ole kohdannut Ässiä kertaakaan kohupelin jälkeen. Ässät on tässä välissä ehtinyt pelata peräti 18 ottelua. Gratton ei kuitenkaan ole ollut porilaisten kokoonpanossa kuin viidesti vammansa jälkeen.

Asetelma ei tänään ole ihan niin tulehdusherkkä kuin voisi, sillä Lassila aloittaa luukkuvahtina.
Kentällä on kuitenkin 40 muuta pelaajaa. Vasta nyt nähdään, missä mielialoissa joukkueet iskevät yhteen törkeän viikateiskun jälkeisessä ensikohtaamisessa.

OHO! Liigassa otellaan toinen tuplataisto viikon sisään. Turkuhallin tiistain taiston jälkeen Ässät ja TPS suhaavat kasitietä toiseen suuntaan kohdatakseen keskiviikkona Porissa.

AIEMMAT KOHTAAMISET: Ässät on voittanut TPS:ää vastaan kauden molemmat kohtaamiset. Lokakuussa Porissa pata oli parempi 5–3 ja korjasi marraskuun kohupelistäkin täyden potin 3–1-vierasvoitolla.

TÄTÄ ENNEN: TPS on voittanut viidestä viime ottelustaan vain yhden, ja niskassa on kolme tappiota putkeen. Sport-murskajaisten (8–1) lisäksi viisi viime peliä ovat kasvattaneet pottia vain yhdellä vaivaisella pisteellä.
Ässät on viiden ottelun kuntopuntarissa edellä. Pata on ottanut viidestä viime ottelustaan seitsemän pistettä. Turun ottelun pohjilla on päättäväisen lopun jälkeen tullut kotipotti Lukolta Satakunnan back to back –peleissä pinnat menivät tasajakoon 3–3.

SITAATTI: ”Pelipäivä banby. Minulla on sellainen fiilis, että voin tarvita hieman ekstrasuojaa”, Ässien Josh Gratton virnisteli twitterissä.

SEURAA NÄITÄ:

  1. Ässien vahva ykkösketju hajoaa, kun sairastunut Jarno Kärki ei ole kokoonpanossa. Toni Kallela ottaa Kärjen paikan Aleksi Saarelan ja Niko Ojamäen rinnalla. Kultakypärä siirtyy ”perimysasteikossa” Ojamäelle, jonka saldo ennen illan ottelua on 13+10.
  2. TPS saa sairastuvalta kokoonpanoonsa peräti viisi pelaajaa. Hyökkääjät Dave Spina, Tadas Kumeliauskas, Ville-Vesa Vainiola ja Patrik Moisio palaavat tositoimiin, samoin seiskapakiksi merkitty Elmeri Eronen.
  3. TPS saa hyökkäyksensä vahvikkeeksi myös paluumuuttaja Francis Parén, joka palaa Turkuun parin vuoden ja kolmen KHL-seuran jälkeen. Pelipaikka löytyy heti ykkösketjun keskeltä Dave Spinan ja Tomi Kallion välistä.
  4. Maalivahtiosastolla torjuntavuoro ei – ainakaan Liigaan ilmoitetun perusteella – ole Teemu Lassilalla. Oskari Setänen kantaa torjuntavastuun TPS-veräjällä.
    Ässien maalilla aloittaa odotetusti Andreas Bernard. Arttu Kulmala aukoo luukku Ari Ahosen ollessa sairaana.
  5. Ässien kokoonpanosta puuttuu edelleen konkaripakki Ville Uusitalo. Seura ei ole ilmoittanut ”Udea” sairaslistalle. Ylimääräisen pelaajan paikalla kokoonpanossa on hyökkääjä Pat Mullane.