Elkinsin jäätävä ratkaisu vei HIFK:n CHL-jatkoon

Ohje oli yksinkertainen ja Corey Elkinsin toteutus oli jäätävän hyvä. Sillä voittomaalikilpailun täysosumalla HIFK meni jatkoon. TPS kaatui numeroin 5-4, joten jatkopaikka tuli maalein 6-5.

Ensimmäinen osaottelu oli päättynyt Turussa 1-1 -tasapeliin.

- Antti (päävalmentaja Törmänen) sanoi, että ammu kaukaa ja tein niin. Neuvo oli todella hyvä. En muista, koska olisin viimeksi ratkaissut voittomaalikisaa näin. En yleensäkään ammu niissä, Elkins sanoi.

HIFK teki ottelussa ison tukun puolustusvirheitä, joista monista TPS pääsi ”rokottamaan”.

- Pelasimme hyökkäyksellisesti hyvän ottelun, mutta jos päästää neljä, niin kaikkeen ei voi olla tyytyväinen, Elkins jatkoi.

Ottelu olisi todellakin voinut kääntyä mihin päin vain. HIFK aloitti huonosti, eikä päässyt edes yli oman siniviivan, kun peli oli jo 0-1 Oskari Siikin maalilla. Vähitellen kotijoukkue pääsi peliin mukaan ja hallitsi ensimmäisen erän loppua. Ensin Jasse Ikonen tasoitti ja sitten Elkins vei joukkueen jo johtoon.

- Juhis (Aaltonen) teki todella hyvän esityön siihen. Näin hänen nousevan ja silloin minun piti vain mennä oikeaan paikkaan.

Mutta peli jo näyttäessä olevan HIFK:n toisen erän alku oli sille todella synkkä. Varsinkin voittomaalikilpailussa hyvin torjunut Kevin Lankinen päästi helposti Ilkka Pikkaraisen tekemän tasoituksen ja sitten Tommi Taimi syötti suoraan Topi Taavitsaisen TPS:n johtomaalin. Kun Tomi Kallio vielä kila

utti komean tolpan, niin vaaka näytti kallistuvan TPS:lle.

Mutta hiukan toisen erän puolivälin jälkeen Micke Åsten tasoitti pelin.

Kolmannessa erässä näytti jo siltä, että top scorer -paita kertoo totuuden, kun Teemu Eronen vei isännät johtoon, mutta toinen Eronen eli Elmeri tasoitti viimeisellä minuutilla kovasta hässäkästä-

Kun jatkoaika ei tuonut ratkaisua, niin sitä haettiin voittomaalikilpailusta. Juuso Puustinen onnistui heti, mutta TPS:n toisena laukojana Ilkka Heikkinen tasoitti. Sitten oli Elkinsin vuoro ja hän ampui kovaa. Kun muut laukojat epäonnistuivat, niin HIFK voitti.

- Totta kai olen hyvin tyytyväinen tähän voittoon, vaikka onkin hiukan vaikea pelata kahta sarjaa yhtä aikaa. TPS tarjosi hyvän vastuksen. Heidän hyökkäyspelinsä oli hyvin vaarallista, Elkins sanoi.

TPS:ltä puuttui yhä Eric Perrin, ja tällä oli varmasti vaikutusta turkulaisten pelaamiseen. Toisaalta myös HIFK:lta puuttui ykköskeskushyökkääjänsä, kun Roope Hintz ei ole pelannut lainkaan sitten syyskuun alun.

Helsingin Jäähalli oli korkeintaan puolillaan, mutta ei sentään ollut niin tyhjä kuin halli Turussa viikko sitten. HIFK oli saanut jalkapallokannattajiaan katsomoon ja nämä pitivätkin ääntä koko ajan.