Elämäntilanne pikaisella aikataululla uusiksi

Tommi Paakkolanvaara iski tehot 1+1 ensimmäisessä pelissään Ässissä. Kuva: Juhani Liuhala

Jääkiekkoilijan elämäntilanne voi joskus muuttua harvinaisen nopeasti. Vielä pari viikkoa sitten Tommi Paakkolanvaara oli normaalisti ruotsalaisjoukkue Leksands IF:n harjoituksissa. Alkukausi ei ollut sujunut erityisen hyvin, mutta uskoa parempaan löytyi edelleen. Kaikki muuttui hetkessä, kun seuran GM pyysi Paakkolanvaaraa käymään luonaan.

- Minulle kerrottiin yksinkertaisesti, että he ovat tehneet päätöksen, ja sen seurauksena saan etsiä itselleni uutta seuraa. Tieto tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, vaikkei alkukausi ollut sujunut toivotusti. Siinä meni kaikki suunnitelmat uusiksi. Onneksi Suomeen siirtyminen ei ole erityisen hankalaa, mutta vaatii sekin omat juttunsa, Paakkolanvaara kertasi.

"On tässä ollut kieltämättä perässä pysymistä"

- En saanut tällä kaudella missään vaiheessa Leksandissa kauhean paljon peliaikaa, eikä pienellä vastuulla tullut tehopisteitä. Erikoistilanteita en päässyt pelaamaan lainkaan, mikä hankaloitti omaa pelaamistani.

Pitkään ei keskushyökkääjän täytynyt epätietoisuudessa elää. Ässät osoitti nopeasti kiinnostusta hänen palveluksiinsa, eikä päätöstä siirtymisestä porilaisten riveihin täytynyt suuremmin miettiä. Edessä oli nopea siirtymä länsirannikolle.

- Viime viikon tiistaina saavuin ensimmäisen kerran Poriin. On tässä ollut kieltämättä perässä pysymistä, kun tapahtumia on riittänyt. Aika paljon oli viime viikolla matkustamista, ja samalla yritin tietysti sopeutua uuteen porukkaan, Paakkolanvaara totesi.

Maanantaina hän oli mukana vasta toisissa kokopitkissä harjoituksissaan Ässissä. Sitä ennen kokonaisuuteen oli mahtunut pari aamujäätä ja tietysti yksi peli, missä Ässät kaatoi HIFK:n. Paakkolanvaara saalisti taistossa tehot 1+1. Ne olivat hänelle normaalia tärkeämmät pisteet.

- Uudessa joukkueessa haluaa luonnollisesti saada mahdollisimman nopeasti onnistumisia, ja ansaita sitä kautta paikka ryhmässä. Itse sain samalla poikki syksyn pisteettömän putkeni, mikä helpottaa oloa. Tuntui heti hyvältä, Paakkolanvaara mietti.

"Se on minulle kunnia-asia, että voin auttaa joukkuetta erilaisilla tavoilla"

Ässiin hän tuo kokemuksensa avulla tärkeää osaamista. Keskushyökkääjien suhteen patapaidat kaipaavat tällä hetkellä vahvistusta, sillä tontilta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi Jussi Makkonen, Matti Kuparinen ja uusimpana potilaana Juha Kiilholma.

- Suurin vahvuuteni on monipuolisuus. Pystyn pelaamaan ylivoimalla, alivoimalla ja tasakentällisin. Kaikki käy. Se on minulle kunnia-asia, että voin auttaa joukkuetta erilaisilla tavoilla.

Ässät kohtaa tiistaina KooKoon vieraskentällä, torstaina SaiPa vierailee Porissa, ja lauantaina edessä on matka JYPin testattavaksi Jyväskylään.

- Tällä hetkellä minulla on tosi hyvä fiilis siitä, että tulin Ässiin. Innolla odotan kaikkia pelejä. Mitään poppaskonsteja meillä ei ole, vaan perusasioilla saavutamme oikeat tulokset. Pitää tehdä pirusti töitä, puolustaa kurinalaisesti ja hyökätä luovasti. Niillä aseilla liigassa menestytään, Paakkolanvaara kiteytti.