Eikö siellä ketään muuta ollut?

Juhani Jasu ripustaa takin naulakkoon ja potkaisee kengät jalastaan. Harjoitukset ovat takana, mutta vielä ei ole aika työntää jääkiekkoa pois mielestä.


Jasu istahtaa sohvalle ja kaivaa älypuhelimen taskustaan. Tammikuun tasauksen otteluparien valinnat on tehty, joten on syytä selvittää, ketä vastaan ensi kuun puolivälissä taistellaan peräkkäisinä päivinä.


JYP.


Ja Lukko on vielä tehnyt valinnan.


Eikö siellä ketään muuta ollut, Jasu ajattelee.


Pieni selvitystyö paljastaa, että käytännössä ei ollut. Kun Lukko pääsi valitsemaan, korissa oli kolme palloa.


Tarjolla edellisessä Äijänsuon vierailussaan Lukon nollille jättänyt JYP, molemmissa syksyn peleissä raumalaiset kukistanut sarjakakkonen Tappara sekä sensaatiosyksyn pelannut SaiPa, jonka sinikeltaiset jättivät viimeksi länsirannikolla ilman pisteitä.


Lukko poimi Risto Dufvan entisen työnantajan.


JYPin myyntijohtaja Kalle Koskinen epäili, että kyseessä olisi RD:n salajuoni. Todellisuudessa raumalaisilla ei juuri ollut mahdollisuuksia piirrellä isoja laskelmia.


– Ennakkoon puhuttu valinta. Itse odottelimme, että helsinkiläisjoukkueet olisivat olleet mukana tuossa vaiheessa. Olisimme ottaneet toisen niistä, Dufva paljastaa.


SaiPa oli punaisella listalla pitkän matkan takia. Samoin olisi ollut Kärpät.


Lukon johtomiesten hahmotelmat olisivat olleet turhia, jos joku häntäpään ryhmistä olisi halunnut raumalaiset vastaansa. Kovakuntoinen Lukko ei kuitenkaan kiinnostanut ketään.


– Sinänsä oli hieno nähdä, että kaikki valinnat tehtiin urheilullisin perustein. Se oli tämän vuoden muotijuttu, Dufva arvioi.

Joukkueet valitsivat vastustajansa käänteisesti sarjataulukon perusteella. TPS otti Ässät, KalPa Pelicansin, Ilves HPK:n ja Lukko JYPin. SaiPalle jäi Tappara.


Ottelupareissa pelataan molemmilla paikkakunnilla. Lukko ja JYP kohtaavat 17.1. Raumalla ja 18.1. Jyväskylässä.

Keskiviikon Länsi-Suomessa lisää Jasun ajatuksia JYPistä.