Ei voi sanoa, ettei yritystä olisi ollut – Haapala heittäisi kaiken turhanpäiväisen nysväämisen pois

Yritystä riitti. Ilveksen loistovireinen Antti Lehtonen torjui eilen myös pelaajia. Kultakypärä Henrik Haapala seuraa katseella, kun sentteri Jani Lajunen on ajanut itsensä Lehtosen syliin. Santeri Vuoti ja Arto Laatikainen ovat tilanteessa tarkkana. Kuva: Europhoto

Lauantain jatkoerätappio ei saanut päitä painumaan Tapparan leirissä

– Totta kai olisi kiva voitta, mutta tällaista tämä joskus on, kultakypärä Henrik Haapala mietti.

Tapparan ykkösketju on ollut nyt kaksi ottelua muodossa Haapala–Jani Lajunen–Kristian Kuusela. Tulosta ei vielä ole tullut, ja trion ainoat tehopisteet löytyvät toistaiseksi Haapalan sarakkeesta.

Runkosarjan pistekuningas pohjusti kaksi osumaa tiistain avauskamppailussa, sen jälkeen pisteitä ei ole kertynyt.

– Pitää jättää kaikki turhanpäiväinen nysvääminen pois, Haapala sanoi ja kaipasi omalta ketjultaan vielä nykyistä rohkeampaa pysymistä kiekosta.

Lajusen johtama trio ei ole vieläkään päässyt sen kaltaiseen kulmapelidominanssiin, jota tältä ketjulta nähtiin esimerkiksi viime kaudella. 

– Vähemmän tulee päätypelejä kuin mihin on totuttu. Nyt tilaa on viivassa ja sinne syntyy vetopaikkoja, Haapala sanoi..

Myös Kuusela uskoi ratkaisun löytyvän siitä, että koko kolmikko saa myllättyä Ilves-pakkien riesana vielä nähtyä pidempiä pätkiä.

– Jatketaan samaa ja vähän parannetaan. PItää vielä pystyä pitämään kiekkoa päädyssä vähän nykyistä paremmin, KHL-paluumuuttaja puntaroi.

Vaikka ottelu venyi jatkoerään, Lajusen ykkösvitjan peliaika ei vieläkään kohonnut yli 20 minuutin. Sentteri kellotti 18.18, Kuusela 18.05, ja Haapala kolmikosta eniten eli 19.15. Tapparan hyökkääjistä eniten kuormaa tuli kakkoselle eli Veli-Matti Savinaiselle (23.07), Jan-Mikael Järviselle (22.44) ja Jukka Peltolalle (21.48)

Haapala oli tappiosta huolimatta erittäin luottavainen. Odotukset jatkon suhteen ovat lupaavat.

– Saimme nyt pelistä kiinni. Olimme aktiivisia ja vähän pelaavampia kuin aiemmissa peleissä. Vielä ei tullut maaleja, mutta se ei tarkoita, ettei niiitä tulisi jatkossa. Pitää vaan jaksaa painaa.

– Enkä tarkoita, etteikö Ilves olisi ollut hyvä. Ei näitä pelejä tsäkällä voiteta, Haapala mietti maalittoman mittelön jälkeen.

Erityisen vahvassa vireessä on Ilveksen Antti Lehtonen, joka torjui varsinaisella peliajalla 40 kertaa ja jatkoerässä kahdesti.

– Hyvältähän tämä tuntuu, mutta ei kaksi voittoa ole vielä oikein mitään. Ollaan vasta puolivälissä, Ilves-vahti pohti.

Tappara myönsi Lehtosen kovan vireen, mutta usko kevään sensaatiovahdin ohittamiseen on luja. 

– Eihän tässä huolissaan kannata olla, kun pystyimme luomaan tuommoisen määrän maalipaikkoja, säesti myös päävalmentaja Jussi Tapola.

– Ei kai se nyt ole mikään yllätys. Jouluna se olisi sitä voinut olla, mutta ei enää maaliskuun 25. päivänä.