Eetu Koivistoinen haluaa omatoimiselle jaksollekin pientä kisailua

Eetu Koivistoinen käy kesän omatoimisella jaksolla mielellään pelaamassa sulkapalloa. Pelikaveriksi lähtee usein puolustaja Atte Mäkinen. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman Lukon keskushyökkääjä Eetu Koivistoinen, 22, palauttaa sulkapalloa kuvaajan toiveesta tasaisen varmasti verkon yli ja alkaa nopeasti kertaamaan kuluneen omatoimisen jakson tuloksia.

Hän on käynyt pelaamassa puolustaja Atte Mäkisen kanssa sulkapalloa ja squashia ennen aamuisia punttisaliharjoituksia.

– Sulkapallon jälkeen kun katselemme sykkeitä, niin Mäkisellä ne ovat aina vähän korkeammalla. Se johtuu vain siitä, että hän joutuu siellä kentällä niin paljon sahaamaan edestakaisin, Koivistoinen virnistää.

Hän kuitenkin heti myöntää, että lajit menevät kiekkoilijakollegan kanssa tasan.

– Viimeksi hävisin squashin enää luvuin 3–4. Olin jo lähellä voittoa, kun sain ottelupallonkin. Mutta ei. Olen kaikki kikat jo käyttänyt, mutta Mäkinen on vain ihan haka.

Koivistoinen harmittelee samalla, että squash-kenttä meni remonttiin. Hän ei ehdi siis enää kesänä Mäkistä lajissa päihittämään.

Asenne kertoo myös paljon kiekkoilijoiden kilpailuvietistä. Alkulämmöksi tarkoitettuja pienpelejä puidaan vielä viikkojen päästä, mutta jalkakyykyn polvikulmien suuruutta hieman harvemmin.

– Onhan se mukavampi pelata sulkapalloa kuin juosta asfaltilla tunnin ja mennä sitten puntille. Väitän, että se on jaloillekin parempi, Koivistoinen pohtii.

Rauman Lukon kiekkoilijat noudattavat omatoimisella harjoitusjaksolla säntillisesti valmennusjohdon antamia ohjeita.
Niihin kuuluvat saliharjoitteiden ja pienpelien lisäksi ohjeet aerobisesta harjoittelusta.

Koivistoinen tekee lenkkinsä mieluusti pyörän selässä.

– Kulissitreenit, Carolina Hurricanesin Aleksi Saarela hihkaisee autonsa ikkunasta, kun hän näkee Koivistoisen salin pihassa pyörän selässä.

Kuvaustilanteessa kulissia riittikin, mutta polkupyörän takarenkaan kunto paljasti, että kumia oli jäänyt runsaasti myös matkan varrelle.

Koivistoinen tekee iltapäivisin omatoimisella jaksolla noin tunnin mittaisia pyörälenkkejä kovilla sykkeillä.

– Aika paljon Raumalla saa sahata ristiin rastiin, jos haluaa kunnon pyörälenkin tehdä. Välillä tulee Haapasaaren suuntaan lähdettyä.

– Omasta mielestäni pyöräily sopii kiekkoilijalle jopa paremmin kuin juoksu. Toki juostuakin tulee ja käyn pelaamassa jalkapalloa kesäisin, niin siinä tuleekin niitä kilometrejä.