Dufva: Vain kohoava verenpaine on taattu

Risto Dufvalla on mahdollisuus johdattaa Lukko runkosarjan kakkoseksi.​
Risto Dufvalla on mahdollisuus johdattaa Lukko runkosarjan kakkoseksi.​

Vaclav Sykora on toistaiseksi ainut valmentaja, joka on pystynyt viemään Lukon runkosarjassa kahden parhaan joukkoon. Tempusta on aikaa tasan 20 vuotta. Kaudella 1994–95 vain Jokerit pystyi keräämään enemmän pisteitä kuin Sykoran miehistö. Raumalaisittain kevät oli katkera, sillä Joni Lehdon polvivamma romutti haaveet finaalipaikasta välierissä, ja pronssipelissä Ässät jyräsi yli.

Risto Dufvalla on mahdollisuus toistaa Sykoran temppu. Ennen runkosarjan päätöskierrosta Lukko on taulukossa kolmantena, mutta kahden edellisen vuoden hopeajoukkue Tappara on vain pisteen edellä.

– Toinen sija on parempi kuin kolmas. Ja kyllä kilpaurheilun lainalaisuuksiin kuuluu, että niin kauan kuin on mahdollisuuksia, niitä kannattaa tavoitella, Dufva linjaa.

Kolmatta sijaa Lukko ei enää voi menettää. Se tarkoittaa, että ryhmän kesällä asettama tavoite täyttyi. 
Runkosarjassa piti sijoittua kolmen kärkeen, ja pistetavoitteeksi asetettiin 108.

– Tavoitteena siis oli, että mennään kolmen joukkoon. Laskettiin, että siihen vaaditaan 108 pistettä, Dufva selventää.

– Niin ajateltiin. Se pistemäärähän ei ole mitenkään taattu. Ainut, mikä on taattu, on verenpaine. Ja se on kohoava.

Oskari Setäsellä on tilastojen mukaan liigavahdeista toiseksi paras voittoprosentti: 72,22. Setänen on aloittanut tällä kaudella 11 ottelussa.​
Oskari Setäsellä on tilastojen mukaan liigavahdeista toiseksi paras voittoprosentti: 72,22. Setänen on aloittanut tällä kaudella 11 ottelussa.​

Lukko kohtaa viimeisessä ottelussaan Pelicansin, jolle kamppailulla ei ole käytännössä mitään merkitystä. Lukko taas ei voi lähteä taktikoimaan ensimmäistä pudotuspelivastustajaansa häviämällä tai voittamalla peliä. Varmaa on, että Lukko ei kohtaa runkosarjan voittavaa Kärppiä, kotiedun jo varmistanutta Tapparaa tai neljän joukkooon tunkevaa JYPiä.

Mahdollisia vastustajia ovat Blues, KalPa, SaiPa, HIFK, Ässät ja Ilves.

– Ollaan pulkan kyydissä, Dufva kuvailee.

Pelicans-ottelusta puuttuu varmasti Jerry Ahtola, joka leikattiin keskiviikkona. Toni Koiviston ja Filip Riskan kunto katsotaan pelipäivänä. Lukon maalilla Ryan Zapolski saa huilivuoron ja Pelicansia vastaan torjuu Oskari Setänen.

Lukko–Pelicans torstaina Kivikylän Areenalla kello 18.30.