Dufva: "Tiesin, että en ollut oikea jätkä Ouluun"

Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Kun Risto Dufva allekirjoitti Kärppien kanssa valmentajasopimuksen kaudeksi 1997–1998, hän aisti heti alkuun, ettei häntä toivotettu vilpittömästi tervetulleeksi Ouluun.

– Kun saavuin kotiin sopimukseni julkistamistilaisuudesta, sanoin Anne-vaimolleni, että en ole oikea jätkä Ouluun. Tuolloin tiesin tehneeni väärän valinnan, mutta tehty mikä tehty.

Tämä Dufvan kipeä muisto ja moni muu mielenkiintoinen historiapläjäys käyvät ilmi Paavo Nurmen kirjoittamasta kirjasta ”Kärpät – Pohjoisen kiekkopeto”, joka julkistettiin Oulussa maanantaina.

– On totta, että suhtautuminen Dufvaa kohtaa ei ollut missään vaiheessa positiivinen. Ihan kuin häntä ei olisi pidetty tarpeeksi hyvänä tai nimekkäänä, toista kauttaan silloin Kärppien puolustuksessa luutinut Ilkka Mikkola muistaa.

Dufva komppaa Mikkolaa.

– Oululaiset olivat odottaneet oikeaa valmentajaa. Minun kauluslaattani eivät riittäneet. Olin kuin sattumakorpraali johtamassa sotajoukkoja – ja tunsin sen joka päivä, Dufva kertaa jo 19 vuotta vanhoja tapahtumia.

Dufva saikin potkut Mestiksen puolivälierin aikana. Sittemmin hänestä on kehittynyt liigavalmentajavelho niin JYPissä, Lukossa, Tapparassa kuin Jukureissa.