Dufva luottaa Jukurien isoihin ja pahatapaisiin puolustajiin

Risto Dufva luottaa, että Jukurien maalilla eivät ensi kaudella vastustajat juhli. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Liiga jatkaa kevätkaudella voimaantullutta valmentajien haastomahdollisuutta myös ensi kaudella. Kauden 2017–18 uudistuksiin kuuluu maalialueen pienentäminen.

– Saimme hyviä kokemuksia haastotilanteista kevään playoffs-peleissä. Haluamme edelleen selkeyttää epäselvien tilanteiden tulkintamahdollisuuksia ja lisätä aktiivisuutta maalineduspelaamisessa, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kommentoi tiedotteessa.

Aktiivisuutta maaliedustilanteisiin luodaan uusilla maalialuemitoilla. Ne ovat tutut kansainvälisistä otteluista. Myös SHL:ssä ja KHL:ssä maalialueen mitat ovat samat kuin Liigassa tulevalla kaudella.

Valmentaja voi haastaa erotuomarin päätöksen maalivahdin häirintätilanteissa maalialueella ja maalialueen läheisyydessä. Liigassa valmentajan haasto ei koske paitsioita tai muita rikkeitä, esimerkiksi koukkaamista tai kampitusta ennen maalitilannetta.

Maalille pitäisi uusien sääntöjen ansiosta pystyä nousemaan paremmin sivustoilta.

- Eihän se mitään muuta, mutta tuleehan siinä vähän kiihkeämpää touhua, Jukurien päävalmentaja Risto Dufva arvioi Kiekkoareenalle.

- Ehkä se myös parantaa maalinedustapelin laatua, kun vertaillaan muihin sarjoihin.

Sopiiko uudistus Jukureille?

- Meillä on isot, pahatapaiset pakit, Dufva ilmoittaa.

Ässät kertoi omassa tiedotteessaan, että porilaisryhmää on kasattu myös hyvää maalinedustapeliä silmällä pitäen.

- Olemme hankkineet isokokoisia pelaajia ja monella heistä on vahvuutena hyvä maalinedustapeli. Meiltä löytyy riittävästi kovuutta myös suojelemaan omaa maalia, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo lupaa.