Dudas jättää TPS:n, Kumeliauskasin kausi ohi

Loukkaantumiset eivät jätä Tadas Kumeliauskasia rauhaan. Kuva: Liiga/Europhoto/Jukka Rautio

TPS on purkanut sopimuksensa puolustaja Jesse Dudasin kanssa. Kanadalais-unkarilainen puolustaja loukkaantui syyskuussa CHL-ottelussa Libereciä vastaan ja on ollut sivussa siitä lähtien.

Dudas harjoitteli TPS:n kanssa jo keväällä 2015. Jo silloin TPS teki Dudasin kanssa option tästä kaudesta, mutta vielä viime kauden Dudas pelasi Unkarin liigaa DVTK Jegesmedvékissä. Samalla hän sai Unkarin kansalaisuuden, ja viime keväänä Dudas pelasikin Unkarin MM-kisajoukkueessa. TPS:ään Dudas siirtyi täksi kaudeksi.

Liberec-ottelussa Dudas sai ylävartalovamman, jonka tiedettiin nopeasti vaativan kuukausien poissaolon. TPS kertoo tiedotteessaan, että loukkaantuminen osoittautui odotettuakin pahemmaksi. Dudasin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Liberec-ottelu, jossa Dudas onnistui maalinteossakin, jäi puolustajan TPS-uran ainoaksi.

-Dudaksen kohdalla oli isot odotukset, mutta harmittava vamma päätti kauden aikaisin. TPS haluaa toivottaa Dudakselle onnea uusiin haasteisiin, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kommentoi TPS:n tiedotteessa.

Samalla TPS tiedotti, että liettualaissentteri Tadas Kumeliauskasin kausi on ohi ennen kuin se ehti alkaakaan. Keskushyökkääjän alavartalovamma vaatii uuden leikkauksen.

Kumeliauskasin TPS-uraa ovat riivanneet useat loukkaantumiset. Hän tuli TPS:ään jo kaudeksi 2013-14, mutta kolmen viime kauden aikana potentiaalinen sentteri sai tililleen yhteensä vain 85 liigaottelua. Tällä kaudella Kumeliauskas ei ole pelannut lainkaan.

Viime kaudella Kumeliauskas pystyi pelaamaan 37 ottelua, mikä on miehen liigauran paras lukema. Komeat tehot 9+16=25 osoittivat, että joulukuussa 26 vuotta täyttävällä hyökkääjällä olisi paljon annettavaa. Jatkuvat loukkaantumiset ovat kuitenkin estäneet liettualaista nousemasta avainpelaajaksi TPS:ssä.