Curtis Hamilton aloittaa kauden uudestaan innostuneena

Curtis Hamilton saapui innostuneena Turkuun. Kuva: Jani Mesikämmen

TPS ei saanut loppukaudeksi etsimäänsä keskushyökkääjää, mutta loukkaantuneen Ilkka Pikkaraisen paikkaajaksi löytyi sentään toivotunlainen mies SaiPan poistomyynnistä. Turussa on oivallettu, että joukkueella on mahdollisuus pelata jopa mestaruudesta, mutta näiden haaveiden kannalta olennaista on, kumpi Curtis Hamilton TPS-koppiin tuli – alkukaudesta maaleja liukuhihnalta latonut tehokanukki vai loppuvuoden nollasaldoilla puurtanut Hamilton?

Ainakin yksi asia on helppoa todeta jo ennen kanadalaisen perjantaista TPS-debyyttiä. Hamilton on varsin huojentunut saadessaan ikään kuin tilaisuuden aloittaa kautensa uudestaan.

– Olen innoissani päästessäni tänne, sain uudenlaista energiaa. Näkymä vaihtui yhtäkkiä siihen, että pääsen pelaamaan pudotuspelejä erittäin hyvässä joukkueessa. Lappeenrannassa realiteetti oli, ettemme pääse pudotuspeleihin, joten siirto oli suunnitteilla jonkin aikaa. Se ei ollut varmaa, siirrynkö Turkuun. Kun se lopulta toteutui, olen todella tyytyväinen päästessäni mestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen, Hamilton summaa.

Hän uskoo sopeutuvansa mustavalkoiseen ryhmään, koska mielikuva nopeasta, aktiivisesta ja aggressiivisesta joukkueesta käy yksiin myös Hamiltonin henkilökohtaisen peli-identiteetin kanssa. Kanadalaislaituri myöntää kuitenkin, että siirtymä koko kauden vaikeuksissa rämpineestä joukkueesta vahvassa myötätuulessa seilaavan ryhmän pukukoppiin ei ole aivan kivuton.

– Eihän se helppoa ole tulla niin erilaiseen joukkueeseen kesken kautta. Huomasin jo ensimmäisenä päivänä, että harjoituksissa mentiin kovempaa kuin mihin olen tottunut tällä kaudella. Ja koko seurassa odotukset ovat kovat tällä hetkellä. Toivottavasti sopeudun porukkaan nopeasti seuraavissa peleissä.

Sekä sivustaseuraajilla että pelaajalla itsellään riittää mietittävää sen suhteen, mitä kauden aikana on tapahtunut. Liigan käynnistyttyä Hamilton vaikutti ensi alkuun nappihankinnalta – hän latoi syyskuun kuudessa pelissä seitsemän maalia ja rikkoi nopsaan kymmenen maalin rajan. Mutta SaiPan pelin hiipuessa katosi myös Hamilton. Marras-joulukuussa maaleja syntyi pyöreät nolla.

Viime aikoina Hamilton on jälleen löytänyt tehojaan, vaikka SaiPa on kyntänyt syvällä sarjan pohjamudissa. Kokonaisuutena ja ilman lähempää tarkastelua Hamiltonin tehot (14+13) ovat varsin kelvolliset heikosti pärjänneen joukkueen pelaajalle. Omaa kauttaan hän pitää hankaluuksista huolimatta kohtuullisen onnistuneena. Pelaajasopimusta ensi kaudeksi ei ole taskussa, joten intoa kevätnäyttöjen antamiseen riittää.

– Sain oikein hyvän startin, välillä oli vaikeampaa, sitten tuli pieniä loukkaantumisia ja palasin peleihin luultavasti liian aikaisin yhden jälkeen. Viime aikoina peli on kuitenkin kulkenut paremmin, toivottavasti pystyn nyt auttamaan joukkuetta sillä vireellä, Hamilton pohtii.

SaiPan kohtaloa hän harmittelee. Lappeenrantalaisryhmän kasautuneet vastoinkäymiset olivat lopulta ryhmälle liikaa.

– Ei SaiPan kauden epäonnistumiseen ole yhtä selvää syytä. Pelasimme jo ajoittain paremmin kauden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta sitten tuli paljon loukkaantumisia erityisesti puolustukseen. Sen seurauksena päädyimme peleissä liikaa omaan päähän ja vaikeuksiin siellä. Porukka väsähti ja turhautui lopulta.

Curtis Hamilton debytoi TPS-paidassa uuden kotiyleisönsä edessä perjantain HIFK-ottelussa. Tulevia ketjutovereitaan hän ei vielä torstaina tiennyt: päiväjäillä samassa vitjassa viilettivät Jerry Ahtola ja Erik Thorell, mutta ruotsalaismaalitykin harjoitus päättyi loukkaantumiseen, eikä Thorellin pelikunnosta ole varmuutta.

Hamilton ei aio kasata itselleen paineita perjantain taistoon, hän odottaa nautinnollista iltamaa.

– Odotan hauskaa peliä, IFK:ta vastaan on yleensä ollut viihdyttäviä pelejä. Peli on molemmille tärkeä, ja halliin on kuulemma tulossa hyvin väkeä, joten on aika hienoa päästä kotijoukkueessa tällaiselle areenalle, Hamilton tunnelmoi.