Coloradon Mikko Rantanen liittyy Leijoniin

Pelaajavirta NHL:stä Leijoniin saa jatkoa, kun Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen liittyy MM-kisoihin valmistautuvaan A-maajoukkueeseen.

Rantanen ei ole mukana vielä tämän viikon Tanska-maaotteluissa, vaan liittyy leiriryhmään huhtikuun kahden viimeisen viikon aikana.

Rantanen toimi nuorten Leijonien kapteenina 2016 Nuorten MM-kotikisoissa Suomen voittaessa maailmanmestaruuden kotiyleisön edessä.

Rantanen oli tällä kaudella NHL:n yhdeksänneksi tehokkain suomalaispelaaja koottuaan 75 kamppailussa 20+19=39 tehopistettä. Maalimäärä oli suomalaisittain vahvan kauden viidenneksi korkein.

A-maajoukkueesta Rantasella on kokemusta 13 ottelun verran, hän oli mukana muun muassa viime vuoden miesten MM-hopeajoukkueessa Venäjällä. TPS-kasvatin seitsemän ottelun saldo Moskovassa oli 5 (2+3) tehopistettä.

MM-leiritystä kotimaassa jatkava Suomi kohtaa tällä viikolla kahdesti Tanskan. Pelit pelataan 13.4. Mikkelissä ja 15.4. Lappeenrannassa. Ensi viikolla joukkue matkustaa Slovakiaan ja huhtikuun viimeisellä viikolla edessä on Tshekin EHT, jossa vastassa ovat isäntien lisäksi naapurimaat Venäjä ja Ruotsi.