Claireaux on palannut Lukon harjoituksiin, muttei pelaa tiistaina

Valentin Claireauxin (oik) käsi on jo treenikunnossa, muttei vielä aivan täydessä pelikunnossa. Kuva: Esa Urhonen

Lokakuu ja tammikuu ovat Rauman Lukolle tiukimmat kuukaudet kauden 2016-17 jääkiekkoliigassa. Lukko pelaa molempien kuukausien aikana 11 ottelua.

Vuoden 2017 rutistus alkaa raumalaisten osalta tällä viikolla kolmella ottelulla, joissa Lukko kohtaa kotikentällään tiistaina Kärpät ja torstaina JYPin sekä lauantaina vierasjäällä TPS:n.

Vaikka Lukko vielä kolmen pisteen voittojen vertailun turvin makaakin liigan jumbosijalla, kurssi osoittaa vahvasti kohti viiden pisteen päässä häämöttäviä pudotuspelipaikkoja. Lukko suuntaa härkäviikoille hyvässä vireessä viiden ottelun pisteputkessa, vaikka kolmen pisteen voittoja siihen sarjaan on mahtunutkin vain yksi.

Lukko on nostanut pistetahtinsa Kari Heikkilän luotsaamassa 13 ottelussa lukemaan 1,77 per ottelu, kun Heikkilän edeltäjän Juha Vuoren komennossa vastaava lukema oli 22 ottelussa 0,77.

Tiistain Kärpät-otteluun joukkue lähtee Heikkilän mukaan samanlaisella kokoonpanolla kuin kahdessa aiemmassa voitollisessa ottelussa Pelicansia ja Ässiä vastaan.

Maalissa jatkaa Jakub Stepanek, jolle torjuntavuoro on viides peräkkäinen. Yhteensä 11 ottelua pelanneen tsekkiveskarin torjuntaprosentti 93,39 on kivunnut kaikista liigajäillä käyneistä maalivahdeista toiseksi parhaaksi neljä ottelua torjuneen Markus Ruusun jälkeen.

Valentin Claireaux on jo harjoittelut Lukon mukana normaalisti, mutta enimmäkseen nelosketjun sentterinä pirteästi pelannut ranskalaishyökkääjä ei kuitenkaan ole kokoonpanossa vielä tiistaina.

- Hänen pelikuntonsa ei ole sataprosenttinen, joten ei ole mitään syytä laittaa väkisin pelaamaan, päävalmentaja Heikkilä totesi.

Lukon kokoonpanotilanne on kohtuullisen hyvä, sillä raumalaisjoukkue on ilmoittanut seiraslistalleen Claireaux'n lisäksi loppukauden missaavat laitahyökkäjä Lauri Tukosen ja puolustaja Simo-Pekka Riikolan sekä rotaatiopuolustaja Sameli Ventelän.

Lukon todennäköinen kokoonpano Kärppiä vastaan:

Maalissa: Jakub Stepanek (Kaapo Kähkönen)

1. kenttä: Ville Vahalahti – Aaron Gagnon – Sami Lähteenmäki, Jesse Virtanen – Steven Seigo

2. kenttä: Toni Koivisto – Aleksi Saarela – Toni Suuronen, Janne Niskala – Keaton Ellerby

3. kenttä: Aki Kangasmäki – Peter Tiivola – Joose Antonen, Rony Ahonen – Atte Mäkinen

4. kenttä: Aaro Vidgren – Eetu Koivistoinen – Ilmari Pitkänen

Juttua muokattu 3.1. kello 19.51. Lukko on sarjan viimeisenä kolmen pisteen voittojen, ei maalieron takia.