CHL:ssä vastaan joko suomalaisia tai ruotsalaisia

Suomalaisparit tai vastustaja tulee Ruotsista. Näin kävi CHL:n arvonnassa maanantaina Helsingissä.

Varmaan yksinkertaisimman matkan tekevät TPS ja HIFK.

– Jo viime vuonna pelasimme paria suomalaista vastaan. Lopulta hävisimme Lukkoa vastaan voittomaalikilpailussa. Moni sanoo, että CHL:ssä pääsee pois Suomesta, mutta IFK sytyttää aina yleisöä. Se on mielenkiitoinen vastus. Tietysti on mukava nähdä muitakin kuin kotimaisia joukkueita, mutta pelit ovat jo keskellä kautta, ja jos matkustaminen menee vaikeaksi, niin se on huono asia. Nyt pääsee ainakin siinä suhteessa helpolla. Voi tietysti nähdä asian niinkin, että suomalaisia vastaan on vähän kuin liigapeli, mutta IFK sytyttää aina, sanoi TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen oli toinen arpoja. Hän nosti lohkovoittajien korista eli arpoi TPS, mutta ei nostanut kakkosten korista omaa joukkueettaan. Se osui CHL:n toimitusjohtaja Martin Baumannille.

– Joku aika sitten kysyttiin. Asetin yhden ehdon, että me olemme mukana. Vasta eilen illalla ratkesi siis minun osuuteni, hän kertoi maanantaina arpojan roolistaan.

– TPS on kova vastustaja. Minusta se on parempi viime kaudella. He ovat saaneet hyviä pelaajia lisää. Meillä on aika tiukka vaihe alla juuri ennen ensimmäistä ottelua, kun vastassa vieraissa ovat perjantaina JYP ja lauantaina Kärpät. Jollain toisella arvonnalla meidän olisi pitänyt lentää maanantaina. Nyt voimme pitää silloin harjoitukset ja lähteä tiistaina Turkuun.

Hänen mielestään peli on eri kuin Liigassa.

– Nyt ratkaisee kahden pelin yhteistulos. Varmasti molemmilta löytyy kilpailupanosta, Törmänen sanoi.

Voittaja kohtaa joko ruotsalaisen Linköpingin tai sveitsiläisen Davosin.

Toinen suomalaispari on SaiPa-Tappara. Matka on vielä lyhyempi kuin TPS:llä ja HIFK:lla, mutta ne kaksi pääsevät ajamaan lähes pelkästään moottoritietä.

– Saimme tutun vastustajan liigasta. Valmistautuminen ja matkustaminen ovat helpompaa kuin Eurooppaan mentäessä. Haluamme voittaa SaiPa myös CHL:ssä. Otetaan ilo irti, sanoi Tapparan myynti-ja markkinointijohtaja Aki Holma.

Voittajalla on seuraavaksi vastassa joko ruotsalainen Växjö tai saksalainen München.

Lukko sai jälleen vastustajan Ruotsista, kun se kohtaa HV71:den.

– Kaksi vuotta on pelattua ruotsalaisia vastaan. Viime vuonna voitimme Djurgårdenin ja sitä ennen hävisimme Luulajalle. Hyvin on siis pärjätty. Tavoite on parantaa. Ensimmäisenä vuonna olimme kahdeksan joukossa ja viime vuonna jo neljän parhaan joukossa. Keskieurooppalaista toivoimme vastaan. Nyt vastus on todella kova, sanoi seuran toimitusjohtaja Timo J. Rajala.

Jos joukkue voittaa, niin vastaan tulee joko Kärpät tai Sparta Praha.

Ruotsalaisen vastustajan saivat myös JYP ja KalPa. Jyväskyläläisten vastustaja on Skellefteå ja KalPa kohtaa tukholmalaisen Djurgårdenin. Jos JYP menee jatkoon, niin sen vastustaja on joko sveitsiläinen Bern tai Itävallan Salzburg. KalPan mahdollinen seuraava vastustaja on joko sveitsiläinen Fribourg-Gotteron tai slovakialainen Kosice.

Kärpät oli arvonnassa viimeinen suomalaisjoukkue. Toimitusjohtaja Juha Junno joutui odottamaan tuleeko vastaan tshekkiläinen Sparta Praha vai valkovenäläinen Junost Minsk. Hän oli tyytyväinen, kun se oli Sparta.

– Meillä oli jo viime vuonna huikea sarja heitä vastaan. Voitimme lopulta. Heillä on mielenkiintoinen ja kova joukkue, joka varmasti kiinnostaa meidän yleisöämme. Hyvä ystäväni Peter Briza on Spartan johdossa. Se oli hyvä arvonta. Matkustaminenkin on helppoa, kun Prahaan menee paljon isoja koneita. Minsk olisi voinut olla vähän hankalampi, hän sanoi.