CHL:ssä tänään ratkaisupaikat

CHL:n puolivälierin toiset osaottelut pelataan tänään, joten illalla tiedetään sarjan tämän vuoden neljä parasta joukkuetta.

Vahvimmin välieräpaikoissa ovat kiinni sveitsiläinen Fribourg-Gotteron ja ruotsalainen Frölunda.

Fribourg-Gotteron kukisti ensimmäisessä osaottelussa vieraissa tšekkiläisen Vitkovice Ostravan 5–2, joten eiköhän kolmen maalin etumatka kotona riitä.

Frölunda voitti kotonaan toisen ruotsalaisen Linköpingin 4–0. Vaikka Frölunda joutuukin vieraspeliin, niin neljän maalin etumatka tuntuu aika turvalliselta.

Näiden otteluparien voittajat kohtaavat välierissä.

Toisen välieräparin kohdalla tilanne on paljon kiharampi, kun ennakkosuosikit sveitsiläisjätit ZSC Zürich ja SC Bern joutuivat tyytymään kotipelissään tasapeliin. ZSC pelasi 0–0 ruotsalaisen Växjö Lakersin ja Bern 1–1 tšekkiläisen Sparta Prahan kanssa. Kumpikin on siten vaikeassa paikassa.

Sääntöjen mukaan yhteismaalit ratkaisevat eli Fribourg-Gotteron ja Frölunda jatkavat ensimmäistä osaottelua niukemmilla tappiollakin.

Jos ratkaisua ei löydy varsinaisen peliajan myötä, niin ensin pelataan kymmenen minuutin jatkoaika. Jos tämäkään ei tuo ratkaisua, niin edessä on voittomaalikilpailu, jossa on viisi ampujaa, ja tämän ollessa tasan jatketaan pari kerrallaan aina voittoon asti.

Vaikka suomalaisjoukkueita ei ole mukana, niin suomalaisia on. Bernin valmennuksesta vastaavat Kari Jalonen ja Ville Peltonen.

Ruotsalaisjoukkueista Växjöllä on paljon suomalaisia, kun joukkueeseen kuuluvat puolustaja Teemu Laakso sekä hyökkääjät Ville Leino, Tuomas Kiiskinen ja Olli Palola.

Linköpingin joukkueessa pelaavat puolustajat Anssi Salmela ja Kristian Näkyvä sekä hyökkääjä Niklas Fogström. Frölundassa pelaavat hyökkääjät Sean Bergenheim ja Joni Ikonen. Kummankin peliaika on kuitenkin ollut aika vähäinen. Ikonen on pelannut lähinnä junioriotteluita.

MTV Sport 1 näyttää suorana ottelun Växjö-Zürich ja MTV Sport 2 ottelun Sparta Praha-Bern.

CHL:n puolivälierät

20.45 Fribourg-Gotteron - Vitkovice Ostrava

20.00 Växjö Lakers - ZSC Zürich

21.00 Linköping - Frölunda

19.30 Sparta Praha - Bern