CHL:ssä kaksi suomalaista jatkaa ja kolme putoaa

Eilisen jälkeen on varmaa, että kaksi suomalaisjoukkuetta jatkaa CHL:ssä pudotuspelivaiheeseen ja kolme putoaa pois. Tappara ja JYP odottavat tulevia vastustajia, HIFK, KalPa ja TPS voivat sen sijaan keskittyä vain Liigaan.

Tämä ratkesi, kun SC Bern voitti kotonaan HK Mountfieldin 5–2 ja nousi siten F-lohkon kakkoseksi. TPS oli tätä ennen jo voittanut lohkoykkösen Nottingham Panthersin 5–2, mutta sen oljenkorren tiedettiin olevan ohuen. Bernin kolme pistettä pudottivat turkulaiset jatkosta.

JYP pelasi lohkovoitosta, mutta hävisi vierasottelunsa valkovenäläistä Neman Grodnoa vastaan maalein 0–3. Kun EV Zug voitti myöhemmin illalla Vienna Capitalsin, niin se meni jatkoon ja lohkoykköseksi.

Kolmas suomalaispeli oli jo etukäteen merkityksetön, kun sekä HIFK että puolalainen Comarch Cracovia olivat jo menettäneet kaikki mahdollisuutensa. HIFK voitti pelin 6–3. Tästä G-lohkosta jatkavat eilen vieraissa voittanut ja siten lohkon ykköspaikan ottanut Red Bull München ja Brynäs IF.

Tänään liigassa ratkeaa enää kaksi paikkaa. A-lohkossa Tappara on varmasti jatkossa ja voittaa lohkon. Kakkospaikasta pelaavat Salzburgissa Red Bull Salzburg ja Grizzlys Wolfsburg, jotka ovat tasapisteissä. Tilanne on siis selkeä: voittaja jatkaa. Banská Bystrica putoaa.

Toinen avoin paikka on H-lohkossa. Frölunda Indians jatkaa ja Gap Rapaces putoaa. Lohkon kakkospaikasta pelaavat Zürichissä ZSC Lions ja KAC Klagenfurt. Molemmilla on kahdeksan pistettä, eli voittaja jatkaa.

Muissa lohkoissa jatkajat ovat:

B-lohko: Malmö Redhawks ja Kometa Brno,

D-lohko: Adler Mannheim ja Oceláři Třinec

E-lohko: Växjö Lakes ja Bílí Tygři Liberec. Tässä lohkossa ykköspaikka on vielä auki. Växjö Lakers kohtaa kotonaan Cardiff Devilsin ja HC Davos kotonaan Bílí Tygři Liberecin. Växjöllä on piste enemmän kuin Liberecillä.

Toisen kierroksen otteluparit arvotaan perjantaina. Ensimmäiset osaottelut pelataan lokakuun viimeinen ja marraskuun ensimmäinen päivä. Kaikki toiset osaottelut käydään marraskuun seitsemäs päivä.

Puolivälierät ovat joulukuussa, välierät tammikuussa ja yksiosainen loppuottelu on kuudes päivä helmikuuta. Kotijoukkue on se, joka on saanut paremman saldon alkulohkoissa ja pudotuspeleissä.