CHL:n loppuottelu tänään

Tänään ratkeaa CHL:n mestaruus, kun Göteborgissa kohtaavat Frölunda ja tšekkiläinen Sparta Praha. Frölunda on jo kolmatta kertaa liigan finaalissa ja on pelin suosikki, mutta viime aikoina Sparta on ollut kotimaisissa peleissä selvästi parempi ja sillä on hyvä saldo Ruotsista tällä kaudella.

Suomalaispanoskin on kova. Jos Sparta voittaa varsinaisella peliajalla, niin ensi kauden CHL:ssä on vain neljä suomalaisjoukkuetta. Muilla tuloksilla näitä on viisi.

Frölunda oli CHL:n ensimmäisellä kaudella 2014–15 kakkonen hävittyään finaalin Luulajassa surkean kolmannen erän takia. Viime kaudella se voitti loppuottelun Oulussa Kärppiä vastaan 2–1.

Tälläkin kaudella se on ollut CHL:n pudotuspeleissä todella vakuuttava. Ensimmäisen ottelun se hävisi Minskissä 2–3, mutta otti kotona 5–0-voiton. Se jälkeen kaatuivat Eisbären Berlin yhteismaalein 10–2, Linköping 9–2 ja välierässä Fribourg-Gotteron 9–1. Puolustus on ollut tiivis ja joukkue on takonut hirveän määrän maaleja.

Mutta viimeiset viikot ovat olleet aika huonoja, kun seitsemästä viimeisestä pelistä on tullut vain kaksi voittoa, ja Växjö Lakers on mennyt ohi SHL:n ykköspaikalle.

CHL:ssä joukkueen ykköstykki on ollut kapteeni Joel Lundqvist, joka on New York Rangersin maalivahdin Henrikin kaksoisveli. Hyökkäyksen kakkosnimi on amerikkalainen Casey Wellman. Puolustuksen kärjessä on tuttu nimi Henrik Tömmernes, joka on pelannut myös Tapparassa. Johan Gustafsson on ykkösmaalivahti.

Suomalaisista Sean Bergenheim on pelannut vain neljä kahdestatoista CHL-pelistä saldolla 2+1. Kristian Vesalaisella on sama saldo kuudesta pelistä.

Päävalmentaja Roger Rönnberg on ollut Frölundassa vuodesta 2013 lähtien. Hänen aikanaan Frölunda on kerran voittanut Ruotsin mestaruuden. Urheilujohtajana on entinen NHL-pelaaja Fredrik Sjöström, joka kotona pelasi juuri Frölundassa.

Sparta Praha ei suinkaan ole vailla mahdollisuuksia. Se on viime viikot pelannut Tsekin Exrtaligassa vallan mainiosti.

Joukkue on finaalin selkeä suosikki, mutta Sparta Praha ei suinkaan ole vailla mahdollisuuksia. Se on viime viikot pelannut Tšekin Extraligassa vallan mainiosti, kun on voittanut peräti yhdeksän viimeisestä kahdestatoista pelistään ja on noussut jo kolmanneksi. Sillä on myös hyvä saldo CHL-otteluistaan Ruotsissa.

Pudotuspeleissä se voitti ensin niukasti Kärpät. Toisella kierroksella kaatui HV71, joka voitti ensin Prahassa 4–2, mutta hävisi kotonaan peräti 0–5. Puolivälierissä Sparta voitti Bernin yhteismaalein 5–2 ja sitten välierissä Växjö kaatui ensin kotonaan 2–1 ja sitten Prahassa 4–0. Tuossa pelissä oli O2 Arenassa 12 136 katsojaa.

Jiri Kalousin valmentaman joukkueen ykköstykki on ollut Lukas Pech, jonka kanssa ykkösketjussa ovat Jaroslav Hlinka ja Michal Repik. Puolustuksen kärkinimi on slovakialainen Juraj Mikus ja ykkösmaalivahti Tomas Popperle. Mielenkiintoinen nimi on myös Brian Ihnacak, jolla on sekä Kanadan että Italian passit. Hänen isänsä on Peter Ihnacak, joka loikkasi 1980-luvulla Tšekkoslovakiasta pelatakseen NHL:ssä.

Ottelu pelataan Frölundan kakkoshallissa Frölundaborgs Isstadionilla, jonne mahtuu 7600 katsojaa. Peli on loppuunmyyty. Paikalle on saapumassa myös noin 400 fania Prahasta.

Ottelun tuomareina ovat suomalaiset Mikko Kaukokari ja Stefan Fonselius.

Ottelun tuomareina ovat suomalaiset Mikko Kaukokari ja Stefan Fonselius. Heillä on kypärissään mikrofonit, joten tv-yleisö kuulee vaikka jäähyjen syyt.

Ottelu alkaa 20.05 Suomen aikaa ja on nähtävissä MTV3 Sport 1 -kanavalta.

Jos peli on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, niin edessä on yksi kahdenkymmenen minuutin jatkoaika kolmella kenttäpelaajalla. Jos senkään aikana ei tule ratkaisua, niin edessä on voittomaalikilpailu, jossa on ensin viisi ampujaa. Jos ratkaisua ei ole vielä silloinkaan, niin jatketaan pari kerrallaan voittoon asti.