CHL jatkuu pudotuspeleillä

CHL jatkuu huomenna tiistaina ensimmäisen pudotuspelikierroksen ensimmäisillä osaotteluilla. Kaikki kahdeksan suomalaisjoukkuetta ovat mukana. Niillä neljällä on kotimainen vastustaja, kolme kohtaa ruotsalaisen joukkueen ja vain Kärpillä on vastus Keski-Euroopasta.

Paremmin CHL:n alkulohkoissa sijoittunut pelaa ensin vieraissa, mutta hallin varaustilanteen takia TPS aloittaa kotiottelulla ja kohtaa viikon päästä HIFK:n Helsingissä. TPS on Liigassa toisena ja voitti oman CHL-lohkonsa. HIFK sen sijaan on kahden kotitappion jälkeen vasta kahdeksantena ja pääsi CHL:ssäkin jatkoon vasta viimeisen ottelun voitolla tanskalaisesta Esbjergistä.

Liigaa johtava Tappara aloittaa kotona, kun senkin jatkoonpääsy CHL:ssä oli tiukoilla. SaiPa sen sijaan voitti lohkonsa. Liigassa se on kuitenkin vasta yhdentenätoista.

Suomalaisten ruotsalaisvastustajat eivät ole aloittaneet omaa sarjaansa kovin vakuuttavasti. Kun on pelattu neljästä viiteen ottelua, niin HV-71 on viikonlopun jälkeen parhaimpana, mutta sekin on vasta kuudentena. Mutta toisaalta Lukko on Liigassa viimeisenä. Jatkoon päässeistä ruotsalaisista se on ainoa, joka aloittaa kotipelillä, mutta tämä johtuu myös halliongelmista.

JYP kohtaa tiistaina kotonaan Skellfteå AIK:n, joka on seitsemäntenä Ruotsin liigassa. Se voitti CHL:n lohkovaiheessa erittäin tasaisen lohkon, jonka muut joukkueet olivat KalPa ja Vienna Capitals. Se saikin vain pisteen enemmän kuin omassa lohkossaan toiseksi sijoittunut JYP. Se on yhdeksäntenä Liigassa.

KalPan vastus Djurgården on Ruotsin liigassa vasta 12., joten seitsemäntenä oleva KalPa on sijoittunut selvästi paremmin. Kumpikin liiga on alkuvaiheissaan ja on erittäin tasainen.

Kärpät on CHL:ssä aiempina vuosina selvästi parhaiten menestynyt suomalaisjoukkue, mutta on nyt vasta 12. Liigassa. Tshekin Extraligassa on pelattu jo yhdeksän kierrosta ja niiden jälkeen Sparta Praha on kuudentena. CHL:n lohkovaiheessa Kärpät voitti oman lohkonsa, mutta myös Sparta Praha meni selvästi jatkoon.

Toiset osaottelut pelataan ensi viikon tiistaina. Otteluiden yhteistilanne ratkaisee jatkoon pääsijän. Jos tilanne on tasan kahden ottelun jälkeen, niin pelataan kymmenen minuutin äkkikuolema jatkoaika. Jos jatkoaikakin on tasan, niin pidetään voittomaalikilpailu.

Ensimmäinen pudotuspelikierros

Ensimmäiset osaottelut 4.10.

Vitkovice Ostrava (Tšekki) – HK Nitra(Slovakia)

Sparta Praha (Tšekki) – Kärpät (Suomi)

Bili Tygri Liberec (Tšekki) – Färjestad (Ruotsi)

Red Bull München (Saksa) – Växjö Lakers (Ruotsi)

TPS (Suomi) – HIFK (Suomi)

Tappara (Suomi) – SaiPa (Suomi)

JYP (Suomi) – Skellefteå AIK (Ruotsi)

Junost Minsk (Valko-Venäjä) – Frölunda (Ruotsi)

KalPa (Suomi) – Djurgården (Ruotsi)

Red Bull Salzburg (Itävalta) – SC Bern (Sveitsi)

Grizzlys Wolfsburg (Saksa) – ZSC Lions (Sveitsi)

Eisbären Berlin (Saksa) – EV Zug (Sveitsi)

HC Lugano (Sveitsi) – HC Plzen (Tšekki)

HC Kosice (Slovakia) – Fribourg-Gotteron (Sveitsi)

HC Davos (Sveitsi) – Linköping HC (Ruotsi)

HV71 (Ruotsi) – Lukko (Suomi)