CHL jatkuu - neljä suomalaisseuraa mukana

CHL jatkuu jälleen huomenna, kun kuusitoista joukkuetta pelaa paikoista puolivälieriin. Mukana on vielä neljä joukkuetta Liigasta. Näistä kahden vastustaja on Ruotsista ja kaksi kohtaa sveitsiläisen joukkueen.

Niin HIFK kuin SaiPa saavat ruotsalaisvastustajan. Ruotsi on toistaiseksi ollut CHL:n paras maa, mutta kummatkaan näiden seurojen vastustajat eivät ole aloittaneet kotimaista sarjaa kovin hyvin. Nämä molemmat ovat aika uusia Ruotsin huipulla.

SaiPa kohtaa Växjö Lakersin, joka pelasi ensimmäisen kerran korkeimmalla tasolla vasta kaudella 2011–12. Nousu on kuitenkin ollut nopeaa, sillä jo vuonna 2015 seura voitti mestaruuden. Tämä kausi on eteläruotsalaiselta seuralta alkanut aika vaisusti, sillä Sam Hallamin valmentama joukkue oli viikonlopun jälkeen vasta seitsemäntenä SHL:ssä.

Joukkueessa on vahva suomalaisväri, sillä siinä pelaavat puolustaja Teemu Laakso sekä hyökkääjät Tuomas Kiiskinen, Ville Leino ja Olli Palola.

Toisaalta SaiPa oli maajoukkuetauon alkaessa Liigassa vasta sijalla 13, joten tiukkaan paikkaan se joutuu.

Tämän parin voittaja saa sveitsiläisen vastustajan, sillä se kohtaa joko Zürich Lionsin tai Luganon.

Kovin uusi ei ole myöskään HIFK:n vastustaja Linköping HC, kun se pelasi ensimmäisen kerran silloiselta nimeltään Elitserienissä kaudella 1999–2000. Seura on kahdesti ollut finaaleissa, mutta on hävinnyt ne kummatkin.

Tämä kausi on alkanut aika vaisusti ja Dan Tangnesin valmentama joukkue on vasta kymmenentenä SHL:ssä. Puolustaja Kristian Näkyvä on ollut joukkueen kantavia voimia. Toinen suomalainen on Niklas Fogström.

HIFK on Liigassa kuudentena, mutta se on kärsinyt erittäin pahoista loukkaantumisongelmista.

Tämän parin voittaja kohtaa joko ruotsalaisen Frölundan tai saksalaisen Eisbären Berlinin.

 

KalPalla helpoin ohjelma

 

Sveitsiläisiä vastaan pelaavista KalPan tilanne vaikuttaa helpoimmalta, sillä vastaan tulee Fribourg-Gotteron. Se on Sveitsin liigassa vasta sijalla 11, kun KalPa on Liigassa peräti toisena. Vastustaja on Sveitsin ranskankieliseltä alueelta.

Tämän parin seuraava vastustaja tulee Tšekistä ja on joko Liberec tai Vitkovice Ostarava.

JYP joutuu huomattavasti kovempaan paikkaan, kun vastassa on Sveitsin vahvimpiin seuroihin kuuluva SC Bern. Se on sarjassa peräti toisena ja sillä on vuodesta toiseen ollut Euroopan korkein keskiarvo, kun se on liigapeleissä ollut yli 16 000.

Joukkueen penkin takana on päävalmentajana Kari Jalonen ja apulaisvalmentajana Ville Peltonen. Joukkueessa on paljon Sveitsin maajoukkuepelaajia, mutta suomalaisille tutuin on amerikkalainen Ryan Lasch.

JYP ei ole aloittanut odotetun vahvasti, vaan oli viikonlopun jälkeen Liigassa vasta kymmenentenä.

Tämän parin voittajan seuraava vastustaja on joko ruotsalainen HV71 tai tšekkiläinen Sparta Praha.

 

 

 

Jatko-ohjelma

Tiistai 1.11.

19.00 Bili Tygri Liberec - Vitkovice Ostrava

19.00 KalPa - Fribourg-Gotteron

19.00 SaiPa - Växjö Lakers

20.30 Eisbären Berlin - Frölunda

20.30 Sparta Praha - HV71

20.45 HC Lugano - ZSC Lions

20.45 SC Bern - JYP

21.00 Linköping HC - HIFK

Toiset osaottelut pelataan 8. marraskuuta.