CHL jatkuu hyvissä suomalaisasemissa

CHL jatkuu huomenna tiistaina suomalaisittain todella hyvissä asetelmissa. Toisen suosikkimaan Sveitsin joukkueet menestyivät myös hyvin ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausotteluissa, mutta ruotsalaisten alku oli aika vaisu.

Suomalaisista kolme joukkuetta voitti ensimmäisen pelin, kolme pelasi tasan ja vain kaksi hävisi. Tosin kahdeksasta joukkueesta neljä oli arvottu vastakkain.

SaiPa sai hyvän lähtöaseman, kun se voitti vieraissa Tapparan 2–0. Se jatkaa suoraan siis yhden maalin tappiollakin. Jatkaja parista saa vastaansa voittajan parista Växjö-München. Ruotsalaiset ovat suosikkeja, kun pääsivät vieraissa 1–1-tasapeliin.

TPS ja HIFK pelasivat Turussa 1–1. Tilanne on siis selkeä: Helsingin ottelun voittaja jatkaa. Seuraavalla kierroksella vastaan tulee luultavasti Linköping, kun se voitti Davosissa 7–4.

JYP otti suurimman suomalaisvoiton, kun se löi kotonaan Skellfteån 4–0. Jos ote säilyy myös vieraspelissä, niin vastaan tulee luultavasti Bern, joka voitti vieraissa Salzburgin 4–1.

Myös KalPa otti avauspelissä voiton, kun se kaatoi Djurgårdenin 2–0. Parin voittaja kohtaa joko Fribourg-Gotteronin tai Kosicen. Nämä pelasivat 1–1 Kosicessa.

Kärpät sai hyvän avauksen, kun pääsi 1–1-tasapeliin Sparta Prahaa vastaan. Myös tässä parissa tilanne on selkeä: voittaja jatkaa. Kun pelataan Oulussa, niin Kärpät on suosikki. Lukko voi tulla vastaan seuraavalla kierroksella. Se hävisi avauspelin Jönköpingissä, kun HV-71 voitti 2–0, mutta tuollaisen tilanteen kääntäminen kotona ei ole mahdotonta.

Vain kolmessa jatkoparissa ei varmasti ole suomalaisedustusta. Yksi näyttää vahvasti sveitsiläiseltä, sillä Zürich voitti vieraissa Wolfsburgin 4–1 ja Lugano kotona Plzenin samoin luvuin.

Vitkovice Ostrava on varmin jatkaja, kun se kukisti avauspelissä Nitran kotonaan peräti 7–0. Tuskin se tuollaista johtoa menettää. Vastaan voi tulla toinen tšekkijoukkue, kun Liberec voitti avauspelissä Färjestadin kotonaan 4–1. Mutta tuon johdon puolustaminen voi Karlstadissa olla vaikeaa.

Frölunda hävisi Minskissä Junostille 2–3, mutta kääntänee asetelman Göteborgissa. Eisbären voitti Berliinissä Zugin 4–0, joten aika paljon kirittävää sveitsiläisille jäi.

Jos pisteet ja maalit ovat toisen ottelun jälkeen tasan, niin pelataan ensin kymmenen minuutin jatkoaika. Jos sekään ei tuo ratkaisua, niin jatkaja ratkotaan viiden laukojan voittomaalikilpailussa. Varmaan joissain pareissa ei löydy ratkaisua, vaan joudutaan turvautumaan jatkoaikaan tai jopa voittomaalikisaan. Suurin osa pareista pelasi aika tasaisesti avauspelissä.

Toiset osaottelut 11.10.

19.00 HK Nitra (Slovakia) - Vitkovice Ridera Ostrava (Tšekki)

19.00 HC Plzen (Tšekki) - HC Lugano (Sveitsi)

19.00 HIFK (Suomi) - TPS (Suomi)

19.00 Kärpät (Suomi) - Sparta Praha (Tšekki)

19.00 Lukko (Suomi) - HV71 (Ruotsi)

19.00 SaiPa (Suomi) - Tappara (Suomi)

20.00 Frölunda (Ruotsi) - Junost Minsk (Valko-Venäjä)

20.00 Djurgården (Ruotsi) - KalPa (Suomi)

20.00 Färjestad (Ruotsi) - Bili Tygri Liberec (Tšekki)

20.00 Vaxjö Lakers (Ruotsi) - Red Bull München (Saksa)

20.00 Skellefteå AIK (Ruotsi) - JYP (Suomi)

20.45 Fribourg-Gotteron (Sveitsi) - HC Kosice (Slovakia)

20.45 EV Zug (Sveitsi) - Eisbären Berlin (Saksa)

20.45 SC Bern (Sveitsi) - Red Bull Salzburg (Itävalta)

20.45 ZSC Lions Zürich (Sveitsi) - Grizzlys Wolfsburg (Saksa)

21.00 Linköping HC (Ruotsi) - HC Davos (Sveitsi)