Bulmer: Suoraviivaisuutta, taklauksia, tietysti tehoja ja muiden suojelemista

Iso mies, iso numero. Vuonna 1992 syntynyt Brett Bulmer on saanut Ilveksessä pelinumerokseen 92:n. Kuva: JP Mikola

Maajoukkuetauolla Suomeen saapunut Brett Bulmer pelaa tällä viikolla ensimmäiset ottelunsa Ilveksessä. Rightilta ampuva rouhea laituri on ehtinyt totutella Tampereen talveen ja Karri Kiven vetämiin treeneihin omasta mielestään tarpeeksi.

– Olen todellakin valmis pelaamaan. Olen todella innoissani. Tunnen Jerryn entuudestaan ja koska tässä oli ottelutauko, olen nyt ehtinyt opiskellut myös sitä, miten Tapio pelaa, Bulmer hehkuttaa.

Yli 190-senttinen ja lähes 100-kiloinen kanadalainen on istutettu ykkösketjuun Tapio Laakson ja Jerry D'Amigon rinnalle. Ansioluettelonsa perusteella Ilves saa loukkaantumisten runteleman ja nuoren joukkueensa tueksi varsin kovaotteisen kaverin.

Bulmer tietää, mitä häneltä odotetaan – ja mitä hän aikoo tamperelaiskannattajille tarjota.

– Suoraviivaisuutta, taklauksia, tietysti tehoja ja muiden suojelemista. Pelisysteemimme on selkeä ja sellainen, että voimme todellakin pelata hyvää jääkiekkoa, tuore vahvistus uskoo.

D'Amigo on ehtinyt pelata Ilveksen nutussa nyt neljä peliä (0+1), mutta Bulmerin tavoin hänkin on vielä niin tuore kasvoja, ettei kummankaan kuvaa löydy vielä Liigan ottelukokoonpanoista.

Amerikkalaishyökkääjä D'Amigo on jo ehtinyt niittää mainetta pukukopin show-miehenä. Hän kutsuu sentteri-Laaksoakin jo tuttavallisesti niin kuin Tapioita tässä maassa kutsutaan.

– "Tapsan" ja minun täytyy pystyä auttamaan Brettia sopeutumisessa, D'Amigo muistuttaa.

– Vaikka tämä on minun ammattini ja työ meille, niin olen sitä mieltä, että homman pitää olla myös mukavaa. En minä kopissa mitään jekkuja tee, mutta yritän vitsailla niin paljon, että tunnelma kevenisi. Eivät kaikki minun juttujani ymmärrä, mutta osa ymmärtää, D'Amigo virnistää.

Mutkattomasta jutustelusta päätellen Bulmer kuuluu niihin pelaajiin, joihin D'Amigon läpät purevat. Rennon olemuksen takaa löytyy totta kai aimo annos kapeista kaukaloista tuttua voittamisen halua.

Minnesota Wildia ja sen farmijoukkueessa Iowa Wildissa pelannut Bulmer kertoo haluavansa auttaa joukkueensa playoff-peleihin. Bulmerin lisäksi auttamisen periaate on vastavuoroinen myös päävalmentaja Kiven puheissa. Myös Ilves aikoo auttaa Bulmerin takaisin kiekkomaailman kaikkein kirkkaimpiin valoihin.

– Toivottavasti hän saa täältä seuraavan stepin uralleen. Me taas toivomme häneltä suoraviivaisuutta, kokoa ja esimerkkiä jäällä, Kivi sanoo.

Bulmer on pelannut toistaiseksi 17 NHL-ottelua, mutta käyrä on ollut laskeva: Ensimmäisellä kaudellaan viisi vuotta sitten (2011–12) Bulmer pääsi Minnesotan kokoonpanoon tulokkaille monesti tarjolla olevat yhdeksän kertaa. Toinen kausi kului kokonaan farmissa eli AHL:ssä, kolmas toi viisi NHL-merkintää, neljäs ei yhtään, ja viime kaudella NHL-otteluja siunaantui vain kolme.