Broadhurts, ei vaan Broadhurst mättää maaleja putkittain

Terry Broadhurst on tehnyt kauden kahdeksasta maalistaan kolme ylivoimalla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Herkkähipiäisempi olisi saattanut vetää siitä vaikka johtopäätöksiä. Marraskuun viimeisenä päivänä 28 vuotta täyttänyt KooKoon laitahyökkääjä Terry Broadhurst ei kuitenkaan päätellyt seuran haluavan hänestä eroon.

"Vedin paidan pukukopissa vain päälleni juuri ennen ottelua, ja vasta pelissä apuvalmentajamme ”Mikke” (Mikko Haapakoski) naurahti, että minulla on hassu nimi."

 

KooKoo matkusti joulukuun ensimmäisenä päivänä Hämeenlinnaan, missä laidalla hyökkäsikin tuore syntymäpäiväsankari nimeltä Broadhurts.

- Meillä on lämmittelyssä erilliset paidat, joten kukaan ei ehtinyt huomata virhettä. Vedin paidan pukukopissa vain päälleni juuri ennen ottelua, ja vasta pelissä apuvalmentajamme ”Mikke” (Mikko Haapakoski) naurahti, että minulla on hassu nimi, Broadhurst muistelee.

Kahden kirjaimen paikan vaihtuminen toi nimelle kaiken lisäksi aivan uutta merkitystä. Mitä paidalle tapahtui? Pyysitkö sitä itsellesi?

- En tiedä, enkä todellakaan pyytänyt. Nimeään pitää sen verran kunnioittaa, Broadhurst virnistää.

Yliopistokiekkoilun jälkeen kolme vuotta farmisarjoja kierrellyt Broadhurst saapui Eurooppaan viime kaudeksi, joka meni Skellefteån ja Brynäsin joukkueissa Ruotsin liigassa.

Seitsemän peliä sairaslistalla menettänyt Broadhurst on ottelumääränsä huomioiden KooKoon selkeästi tehokkain maalintekijä. Lauantaina Lahdessa läpiajosta ensimmäisen liigan voittomaalinsa kaksi minuuttia ennen summeria upottanut Broadhurst on tehnyt kahdeksan maaliaan vain 65 laukauksella.

- Olen mielestäni pelannut ihan hyvän alkukauden. Kauden ensimmäiset kuusi pistettämme tulivat tältä viikonlopulta todella tarpeeseen.

- Kouvolassa on ollut helppoa viihtyä, koska olen saanut apua kaikenlaisissa asioissa kymmeniltä ihmisiltä. Vasta itse ulkomaille ensi kertaa lähdettyään ymmärtää, miten vaikeaa ihan tavallisten asioiden järjesteleminen voi varmaankin olla eurooppalaisillekin heidän tullessaan pelaamaan Pohjois-Amerikkaan. Olen tulevaisuudessa vastapalveluksia velkaa eurooppalaispelaajille.

Ainakaan ketjussaan Broadhurstilla ei pitäisi olla kieliongelmia. Sentterinä vetää Josh Green ja toisella laidalla Amerikassa kasvanut Kai Kantola.

- Lahdessa oli hienoa, että jokainen ketjussamme onnistui maalinteossa, korostaa ketjunsa kanssa tasakentällisin osuutensa Pelicansia vastaan 3-2 voittanut Broadhurst.

KooKoo-fanit toivovat, että Broadhurst pitää tapansa. Maaleistaan kuusi hän on tehnyt kolmen peräkkäispelin putkissa. Lokakuussa heilui viikon aikana Lukon, KalPan ja HPK:n verkko. Marraskuussa Broadhurst osui kolmen kotipelin putkessa Jukureita, Pelicansia ja Ässiä vastaan.

Omien peliensä lisäksi Broadhurst jännittää pikkuveljensä Alex Broadhurstin, 23, tekemisiä Pohjois-Amerikassa. Aikanaan Chicagon varaama Alex kiekkoilee farmitasolla haaveillen NHL-debyytistä Columbus Blue Jacketsissa.