Björninen lähti lentoon Siikosen rinnalla

Hannes Björninen erottuu kaukalossa helposti muustakin kuin pelitaidoistaan johtuen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Saattaisi olla vastaajan huumorintaju koetuksella, jos Pelicansin sentteri Hannes Björniseltä kysyisi mielipidettä pelaamiseen puolustajana.

Loukkaantumisruuhkassa tarpovassa lahtelaisjoukkueessa jo kaksi edelliskauden hyökkääjä on vetänyt pakkina, kun takalinjojen miehistä on ollut huutava pula.

"Mulle kelpaa rooli kuin rooli, jos vain voin auttaa joukkuetta."

 

Aito lahtelainen Björninen, 21, on kokeillut kauden aikana hieman oudompaa roolia laitahyökkääjänä. Siinä tehtävässä tulikin tehokasta jälkeä marraskuun puolivälissä, kun Miska Siikosen ketju ja kahden tehopisteen iltaa tuplana viettänyt Björninen tyrmäsivät vieraissa voittopelissä sekä Kärpät että SaiPan maalein 2-1.

- Mulle kelpaa rooli kuin rooli, jos vain voin auttaa joukkuetta. Ei se ole mikään imagokysymys, saako pelata keskellä vai komennetaanko laitaan, Björninen vakuuttelee.

Ja harvapa kakkosketjun, siitähän Siikosen rinnalla pelaamisessa vähintään oli kyse, laiturin paikasta kieltäytyy, jos vaihtoehtona on kolmos- tai nelossentterin rooli. Torstaina Hakametsässä Tapparaa vastaan Björnisen ei tosin tarvinnut nelosketjun jämäminuutteja pelätä. Kolme tyhjää riviä pöytäkirjaan jättäneellä Pelicansilla ei ollut matkassa nelosketjua lainkaan.

- Kauden alku oli osaltani vaikeampi kuin joukkueella kokonaisuutena, mutta marraskuun maajoukkuetauon jälkeen on tuntunut sujuvan jo paremmin. Homma avautui, kun sain siirron laitaan. Olen luottanut, että uskomalla omaan tekemiseensä saa tuloksia aikaan.

Viime pelit Björninen on taas pelannut keskellä, mutta eipä Siikostakaan ollut lahtelaisten viimeisimmän pelin kokoonpanossa.

Björninen oli Taavi Vartiaisen ja Siikosen kanssa niiden kolmen lahtelaiseksi jo luokiteltavan pelaajan joukossa, joiden kanssa Pelicans teki jatkosopimuksen hyvissä ajoin syksyllä.

Björnisen rooli on kasvanut kauden keskimääräisen peliajan 15.25 myötä ottelua kohti parilla minuutilla parin edelliskauden takaisista.

- Sopimusta en kommentoi mitenkään, mutta oli hienoa saada varmuus jatkaa Lahdessa, sanoo Kärpäsen kulmien kasvatti.

Pelicans-fanit olivat jo hetken huolissaan, että myös Björninen liittyisi pitkäaikaispotilaiden joukkoon. Marcus Fageruddille pelikiellonkin tuonut polvitaklaus päätti Björnisen kotipelin Ilvestä vastaan pari viikkoa sitten tuskaiseen irvistelyyn. Björninen palasi kuitenkin kaukaloon jo seuraavassa pelissä.

- Mies on kunnossa, kuittaa Björninen tapahtuneen.

Nuorten MM-kisat kaksi vuotta sitten pelanneen Björnisen taidot tunnetaan kaikkialla. Kehitystä tarvittaisiin luistelussa, jotta nuorukainen voisi saavuttaa jotain suurempaa.

- Luistelun kanssa tehdään koko ajan hommia. Tämä laji painottuu jatkuvasti luistelun suuntaan, joten sitä on kehitettävä.

Björninen heitti keväällä 2015 erikoisen keikan käymällä pelaamassa junioripelaajan statuksella pudotuspelit KooKoon Mestiksen joukkueessa, kun lahtelaisten kausi oli päättynyt runkosarjaan. KooKoo ja Björninen hävisivät Mestiksen loppuottelut Jukureille. Jos finaaleissa olisi käynyt toisin, ei mikkeliläisseura olisi nyt Liigassa.

- Ei olisi. Hieman silloin jännitti mennä aivan uuteen porukkaan juuri pudotuspelien alla. Ottelut kuitenkin sujuivat, ja sain tärkeää oppia miesten playoff-peleistä.

Jos Björninen ei voitakaan Pelicansin sisäistä pistepörssiä, joukkueen takatukkakisassa hän on vahvoilla.

- Turha siitä on kisailla. Jokainen pitäköön oman tyylinsä. Ehkä tämä on brändini. Urheilukoulun aikaan tukka lyheni, mutta nyt se on vaan jäänyt tällaiseksi, Björninen nauraa.