Bernard pelästyi, Setänen innostui

Oskari Setänen torjui lainapestillään Ässissä kaksi kertaa. Kuva: Mikko Ruohola

Ässien ja Lukon välisessä ottelussa pelästyttiin toisessa erässä kunnolla, kun porilaisten maalivahti Andreas Bernard lähti luistelemaan pikavauhdilla kohti pukukoppia. Kädellään hän piti kiinni kaulastaan, ja veritippojakin jäälle putoili.

- Maila osui minua leuan alapuolelle. Tunsin heti, että siellä on haava. En kuitenkaan ollut aivan varma siitä, missä kohdassa se oli. Säikähdin totta kai paljon, kun verta alkoi tippumaan vähän enemmän, Bernard totesi.

"En olisi viime kauden lopulla osannut ihan tällaista tilannetta aavistaa."

Tilanteen seurauksena Ässien maalille luisteli Oskari Setänen. Hän pelasi ensimmäiset minuuttinsa patapaidassa vuokrasopimuksensa aikana. Aivan helpoksi tilannetta ei voi kuvailla, sillä edellisestä pelistä oli ehtinyt vierähtää kuukausi. Lisäksi vastassa oli kasvattajaseura Lukko, ja päässä TPS:n maski.

- En olisi viime kauden lopulla osannut ihan tällaista tilannetta aavistaa, Setänen naurahti.

Kiekon edessä Setänen ehti olla noin kuuden minuutin aikana kaksi kertaa. Kolmannessa erässä parilla tikillä kohennettu Bernard palasi tolppien väliin.

- Olin enemmän innostunut kuin hermostunut saamastani mahdollisuudesta. Olin mielestäni henkisesti valmiimpi tolppien väliin nyt kuin muutama viikko sitten. Ässissä olen saanut harjoitella erittäin laadukkaasti, ja tuloshan oli lopulta sataprosenttinen, Setänen nauroi.

Maanantaina Setänen palaa takaisin TPS:n paitaan.

- Olen silloin taas heidän käytettävissään. Katsotaan nyt, mitä kaikkea loppukausi tuo vielä tullessaan, Setänen mietti.