Ben Bloodin jyrän alle jäänyt Haapala: "Todella hyvä niitti oli kaverilta"

Henrik Haapala on todennäköisin ehdokas pistepörssin voittajaksi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Henrik Haapala on todennäköisin ehdokas pistepörssin voittajaksi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Runkosarjan voiton jo hyvissä ajoin ennen sarjan päättymistä varmistanut Tampereen Tappara kohtasi kolmanneksi viimeisessä ottelussaan suorasta pudotuspelipaikasta tiukasti kamppailevan Pelicansin.

Seuraennätyspisteet jo aiemmin tehnyt Tappara otti 3-2-jatkoaikavoiton ja nosti kauden sarjapistesaldonsa lukemaan 121.

Ottelun tehomiehenä kunnostautui tehot 1+1 tehnyt pistepörssin kärkinimi Henrik Haapala, joka sai pelissä tuta myös Ben Bloodin kovan ja puhtaan keskialueen niitin.

- Katsoin sen erätauolla videolta. Oli kyllä todella hyvä niitti, ihan rehellisesti sanottuna, Haapala hehkutti.

- Ei siinä itseänikään niin sattunut, vähän lähti ilmat pihalle. Todella hyvä niitti oli kaverilta.

Ottelussa tunteet kuumenivat puolin jos toisinkin, ja kovaa taklauspeliä nähtiin molemmilta joukkueilta. Alkavatko joukkueet siis olla jo pudotuspelimoodissa?

Oli kyllä todella hyvä niitti, ihan rehellisesti sanottuna.

- Pelicansia vastaan ovat monet pelit olleet tuollaisia, he ovat hyvä ja fyysinen joukkue. Ei tämä sinänsä erityisesti playoff-kiekkoa ollut, varmasti tulee olemaan vielä fyysisempää sitten playoffeissa.

Nyt jo peräti 13 pisteen turvin sarjaa johtavat kirvesrinnat pääsivät lähtemään otteluun paineitta, kun taas vastustajalla oli panosta enemmänkin. Peliin valmistautumiseen se ei Haapalan mukaan kuitenkaan vaikuta.

- Ihan samalla lailla koetetaan lähteä kuin kaikkiin muihinkin peleihin. Pelataan vain omaa peliä, että saadaan se kuntoon. Mitä vähemmän tulisi sellaisia oho-hetkiä, niin sitä parempi.

Motivaation saaminen kuntoon tällaiseen otteluun ei tuottanut ongelmia.

- Ihan hyvin saimme motivaation kuntoon. Vähän erilainen lähtökohta tietysti peliin kuin Pelicansilla, joka laittoi kaiken peliin. Mutta tässä kaikki ovat kuitenkin jonkin sortin ammattilaisia, niin kyllä joka peliin pitää lähteä tosissaan.

Läpimurtokauttaan huipulle pelaava Haapala johtaa pistepörssissä toisena olevaa Kärppien Mika Pyörälää nyt neljällä tehopisteellä. 50 ottelua pelannut Haapala on takonut taululle jo tehot 15+44. Maagiseen 60 pisteen rajapyykkiin on aikaa vielä kahden ottelun verran. Kuinka paljon sitä tulee mietittyä?

- En ole miettinyt yhtään, se tulee jos tulee. Jos ihan rehellisesti sanotaan, niin ei se kiinnosta ollenkaan. Hyvä jos tulee pisteitä, koska silloin saadaan joukkueelle maali, mutta muuten ei ole väliä.

Pudotuspelit alkavat Tapparan osalta vajaan kahden viikon kuluttua tiistaina. Haapala odottaa tosipelejä jo into piukassa.

- Totta kai näitäkin pelejä on kiva pelata, mutta ovat playoffit vähän eri asia sitten kuitenkin. Kyllä itse ainakin odotan kuin kuuta nousevaa, että tosipelit alkaisivat. On ne ihan eri pelejä.

Tapparan pelit jatkuvat lauantaina, kun se kohtaa Hämeenlinnassa niin ikään panoksettomana otteluun lähtevän HPK:n.